CBW-erkend Wonen 1

CBW-erkend Wonen

CBW-erkend is een garantieregeling voor woon- en bruidsmodewinkels die aangesloten zijn bij INretail. CBW-erkende winkels hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen. Hier lees je wat CBW-erkend voor woonondernemers inhoudt.

Garantieregelingen

Een CBW-erkende woonwinkel biedt de consument meer garantie dan niet CBW-erkende winkels. De erkenningsregeling kent drie garanties:

Algemene CBW-erkend voorwaarden

De garanties zijn beschreven in heldere, transparante en evenwichtige voorwaarden, die altijd voldoen aan de laatste wetgeving.

Bestel of download de algemene voorwaarden CBW-erkend

Niet-woonproducten verkopen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je naast woonproducten, ook producten en diensten verkoopt die niet binnen de woonbranche vallen. Of dat je naast het verkopen van woonproducten ook verbouwingen regelt. Het is goed om te weten wanneer je wel en niet de CBW-erkend voorwaarden mag gebruiken. De CBW-erkend voorwaarden voor Woonwinkels en dus ook de CBW-erkend-garanties voor consumenten, gelden uitsluitend voor producten en diensten in de woonbranche.

Dit houdt verband met:

  • de deskundigheid van deskundigen van UitgesprokenZaak.nl.
  • verplichtingen uit bindend adviezen door andere woonondernemers binnen CBW-erkend opgelost moeten kunnen worden, als de ondernemer dit niet meer kan.
  • de aanbetalingsregeling uitgevoerd moet kunnen worden door andere CBW-erkende woonwinkels.

Houd er dus rekening mee dat als je producten en/of diensten levert die buiten de woonbranche vallen, je de CBW-erkend-voorwaarden voor Woonwinkels voor deze overeenkomsten niet kunt en mag gebruiken.

Website CBW-erkend

Consumenten die kopen bij CBW-erkende ondernemers krijgen deze garanties letterlijk op de koop toe. Op de website van CBW-erkend staan alle aangesloten CBW-erkende winkels. Hoe meer jij kenbaar maakt dat jij ook CBW-erkend bent, hoe beter herkenbaar en online vindbaar je wordt voor potentiële klanten. Vul daarom jouw CBW-erkend profiel voor de website. Hoe? Volg deze 4 stappen!

Advies nodig?

Wil je meer weten over de CBW-erkend algemene voorwaarden voor Woonwinkels? Neem dan contact met mij op!

Contacteer de adviseur Bel ons
Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.