CBW-erkend Bruidsmode en Maatwerk

CBW-erkend Bruidsmode en Maatwerk

CBW-erkend is een garantieregeling voor consumenten die kopen bij woon- en bruidsmodewinkels die aangesloten zijn bij INretail. CBW-erkende winkels hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen. Hier lees je wat CBW-erkend voor ondernemers in de bruidsmode inhoudt.

Garantieregelingen

Een CBW-erkende bruidsmodewinkel geeft een drietal consumentengaranties:

 • Twee weken omruilgarantie
  De consument mag binnen 14 dagen de aankoop omruilen. Dit is echter niet toegestaan als de consument bij het sluiten van de koop zelf afziet van de mogelijkheid tot ruilen. Bijvoorbeeld als er direct wordt gestart met vermaakwerk of als de levertijd het nodig maakt om direct met de uitvoering van de overeenkomst te beginnen.
  Lees meer >>
 • Aanbetalingsregeling
  Consumenten kunnen bij een faillissement een vervangende overeenkomst sluiten met één van de andere CBW-erkende bruidsmodeondernemers. Dit gebeurt tegen de met de failliet afgesproken condities en leveringsvoorwaarden.
  Lees meer >>
 • Onafhankelijke geschillenbeslechting met nakomingsgarantie
  Bij geschillen tussen de consument en de ondernemer is er de Geschillencommissie Bruidsmode en Maatwerk.

De garanties zijn beschreven in heldere, transparante en evenwichtige voorwaarden, die altijd voldoen aan de laatste wetgeving.

Bestel of download de algemene voorwaarden CBW-erkend

Website CBW-erkend.nl

Consumenten die kopen bij CBW-erkende ondernemers krijgen deze garanties letterlijk op de koop toe. Op de website van CBW-erkend staan alle aangesloten CBW-erkende winkels. Hoe meer jij kenbaar maakt dat jij ook CBW-erkend bent, hoe beter herkenbaar en online vindbaar je wordt voor potentiële klanten. Vul daarom jouw CBW-erkend profiel voor de website. Hoe? Volg deze 4 stappen!

Advies nodig?

Wil je meer weten over de algemene voorwaarden die gelden voor CBW-erkende bruidsmodewinkels? Neem dan contact met mij op!

Contacteer de adviseur Bel ons
Margriet Baan

Margriet Baan

Manager dienstverlening

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.