Geen vraag te gek
088 973 06 00

Non-food retail

Lobby voor non-food retailDe non-food retail is een dynamische branche waarbinnen veel veranderingen optreden en ook veel mogelijkheden bestaan tot innovatie. INretail is een brancheorganisatie die opkomt voor de belangen van non-food retailers door hen te informeren en adviseren op allerlei gebieden. Daarnaast lobbyen wij voor een goede CAO en een duurzame sector waarbinnen beginnende ondernemer zoals jij maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. We zorgen voor het nieuws uit de regio en bieden tips op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op die manier heb je de informatie tot je beschikking waar je naar zoekt.

Lobbyen voor de branche

We lobbyen voor de gehele non-food retailbranche, iets dat we bijvoorbeeld succesvol deden met betrekking tot de werkkostenregeling 2015 (WKR 2015) en in CAO-onderhandelingen. We slaagden erin de personeelskorting tot maximaal €500 te behouden, waardoor je het personeel een aantrekkelijk extraatje kunt blijven bieden. We maken ons sterk voor non-food retail, op het gebied van wonen, mode, schoenen en sport. Een aantal van onze standpunten waar wij voor staan binnen de non-food branche:

  • beter betaalbaar betalingsverkeer;
  • aantrekkelijke winkelgebieden;
  • versimpelde regelgeving;
  • minder energieverbruik;
  • minder winkelcriminaliteit.

Door een einde te maken aan de regeldruk geven we jou ruimte voor eigen initiatieven. Vandaag de dag wordt de ruimte die je als ondernemer hebt namelijk veel te vaak ingeperkt door verwarrende regelgeving en frustrerende verplichtingen. Een ander probleem waar helaas veel winkels binnen de non-food retail mee te maken hebben is winkeldiefstal. Er moet meer onderlinge samenwerking komen en het uitwisselen van videobeelden moet worden toegestaan. 

Ledenwinkel met korting

Daarnaast kun je rekenen op een uitgebreide ledenwinkel. Je vindt daar aanbiedingen voor leden op het gebied van muziek, ICT, kantoorartikelen en bijvoorbeeld veiligheid. Dankzij de kortingen betaal je als ondernemer binnen de non-food retail een scherpe prijs voor de in- en aankopen die je wenst te doen. Daarnaast bieden we je ook het laatste nieuws omtrent recent marktonderzoek en andere trends. Omdat we duurzaamheid op een hoog voetstuk plaatsen, investeren we veel in groene initiatieven, waar we je uiteraard graag van op de hoogte houden. Ook investeren we in opleidingen en trainingen die jou als ondernemer helpen het beste uit jezelf en uit je personeel te halen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met winkeldiefstal en andere vormen van criminaliteit? Wat valt er nog te verbeteren op het gebied van digitale veiligheid en interne en externe communicatie? INretail voorziet je graag van de nodige imput om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.