De medewerkers IN de spotlight

Elke maand zetten we een ondernemersonderwerp IN de spotlight. Deze maand is dat de medewerker. Wist je dat 67% van de INretail-ondernemers moeite heeft met het vinden van de juiste medewerker(s). Dat komt niet alleen door de coronacrisis, maar ook door krapte op de arbeidsmarkt. Want waarom willen mensen in de retail-branche werken? En waarom bij jou en niet bij de concurrent? Deze maand helpen we je met verschillende tips en informatie over het invullen van je vacatures, het daadwerkelijk aannemen van je nieuwe favoriete medewerker en hoe je ervoor zorgt dat medewerkers bij je blijven werken.

In de maand mei staat de medewerker IN de spotlight en kan je je aanmelden voor de online Inspiratiesessies op 23 mei, gratis 1-op-1-advies aanvragen over bijvoorbeeld vacatureteksten, jouw goed werkgeverschap toetsen met Het Stuurwiel, of direct aan de slag met praktische tips en tools.

 

IN de spotlight • Medewerkers 1

INspiratiedag • 23 mei

Op 23 mei vindt de derde INspiratiedag plaats. De hele dag door organiseren we online en offline sessies over de medewerker en kan je gratis een uur advies krijgen.

IN de spotlight • Medewerkers 4

9.00 uur • Nieuwe regels arbeidsvoorwaarden

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers denk je natuurlijk direct aan de arbeidsvoorwaarden. Tijdens dit uur nemen onze juristen je mee in de nieuwste regelgeving qua arbeidsrecht die per 1 augustus wordt ingevoerd.

Meld je hier aan

Medewerkers

10.00 uur • Nieuwe medewerkers voor de woonbranche
Hoe vind je in deze krappe arbeidsmarkt de juiste vakmensen voor jouw woonwinkel? In dit uurtje krijg je praktische tips voor het werven van jonge én ervaren medewerkers, zowel voor ambachts- als verkoopfuncties.

Meld je hier aan

IN de spotlight • Medewerkers 3

11.00 uur • Hoe maak je van jouw medewerkers fans?

Hoe maak je fans van jouw medewerkers? Hoe zorg je dat juist jíj degene bent waar zij absoluut willen werken? In dit uur geven we je praktische tips en goede voorbeelden waarmee jij kan laten zien hoe aantrekkelijk je bent als werkgever. Je kan na het uurtje direct aan de slag.

Meld je hier aan

IN de spotlight • Medewerkers 2

14.00 uur • Betrokken medewerkers maken jouw winkel
Hoe meer betrokkenheid, hoe meer waardering. Communicatie is hierin key. VIQZ laat je in dit uurtje zien hoe je hier op een leuke en eenvoudige manier aan kan werken. De tips die je krijgt kan je direct inzetten in jouw winkel.

Meld je hier aan

Tijdens de INspiratiedag kan je gratis een uur advies aanvragen van onze experts.

  • Laat onze experts meelezen met jouw vacatureteksten. Vaak hebben vreemde ogen geniale ideeën voor de tekst die je wil gebruiken om nieuwe medewerkers te vinden
  • Van werven en selecteren tot functioneren en beoordelen. Een goed werkgever is scherp op elke fase. Sparren met onze HR-adviseur over jouw skills? Schrijf je in voor een sparring-sessie met Suzanna Heuff.
  • Een belangrijk onderdeel van de personeelsadministratie is toch wel de arbeidsovereenkomst: het officiële startpunt van de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Advies nodig over welke arbeidscontracten je moet gebruiken? Of heb je een vraag over een lopend arbeidscontract? Onze juristen kijken graag even met je mee!

Hoe goed scoor jij? 

Wil je je meer verdiepen in goed werkgeverschap? Start met de handige handige Stuurwieltest waarmee je snel kan zien op welk onderdeel jij al goed bezig bent. Of waar je jezelf nog wat kan uitdagen. Het INretail Stuurwiel geeft je dit inzicht. In ongeveer 10 minuten vul je de vragenlijst in waarna je direct specifiek op jou toegespitste tips krijgt waarmee je zo aan de slag kan.

IN de spotlight • Organisatie 5

Direct aan de slag!

Wil je meteen de inhoud induiken en aan de slag gaan? Bekijk hier het aanbod, je vindt er o.a.: een interessante podcast met Krein Brons over zijn samenwerkers, tips om het gesprek aan te gaan en een leuk werkschrift om samen tijdens de weekstart aan werkgeluk te werken. Je vindt er trainingen om bijvoorbeeld de vitaliteit van jouw medewerkers te verhogen. Ook download je er gratis complimentenkaartjes en vind je er producten en diensten vanuit INretail die jij als lid gratis of heel voordelig aan aanschaffen. Aan de slag!

 

 

IN de spotlight • Organisatie 6

Bibliotheek vol over medewerkers

Op de nieuwe website van INretail is een hele hoop informatie te vinden. Heb je bijvoorbeeld de Kennisbank al eens bezocht? Een ruime bibliotheek met heel veel interessante artikelen, bijvoorbeeld alle informatie over de Cao Retail Non-Food, de gratis HR-jaarkalender 2022 met alle belangrijke momenten van dit jaar, de recruitment routekaart met belangrijke stappen die je kunt nemen voor en tijdens het aannemen van een nieuwe medewerker en handige hulpmiddelen voor het geval een medewerker ziek is. Je vindt de hele kennisbank hier.

INretail bedrijfsadvies

De Adviestool

Naast de Kennisbank hebben we ook een Adviestool op onze website. Een handige tool waarmee je heel eenvoudig juridische documenten kan opstellen. Voor het thema medewerker hebben we bijvoorbeeld deze voor je klaarstaan:

Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente