Waardentrend | Instant Perfect 3

Waardentrend | Instant Perfect

11 april 2022

De onzekerheid over de toekomst slaat voor sommige groepen hard toe. Vooral voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben, ontstaat de neiging om te vluchten in hedonisme binnen een gladgestreken leven. Verwen jezelf en zorg voor persoonlijke veerkracht, dat is het credo. Gemaximaliseerde mini-luxe helpt daarbij, zowel in betaalbare producten met een luxe uitstraling, als de mogelijkheid om alles op ieder moment thuis bij je te laten bezorgen.

Guilt free producten zijn belangrijk: bij verantwoordelijke bedrijven bestellen, want ondanks een hedonistische insteek is het belangrijk om met een goed geweten te consumeren. Zo plooit het leven zich naadloos om hun heen. Voorbeelden van deze producten of diensten? Denk aan bezorgservice Gorillas, de GO Sharing deelscooters, een opblaasbaar éénpersoons zwembad of een yogasetje voor je gezicht.

Stijltrend | Sustainable Hedonism

In het interieur wordt deze behoefte aan een gladgestreken leven vertaald naar een luxueuze en toch rustgevende binnenruimte, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal staat. Bruintinten hebben de overhand, daarnaast spelen de vergrijsde pasteltinten een belangrijke rol voor accessoires. Deze pasteltinten worden gebruikt in leuroverlopen en op transparante materialen. De focus ligt op persoonlijke balans en rituelen, daarmee blijven (persoonlijke) interieurgeurproducten en moodlights voorlopig nog belangrijk.

Kernwoorden

Ontspannen, genieten, hedonisme, natuurlijke luxe, rustgevend, verwennen, opgeruimd, helder, wellness en guilt-free.

Vormen

In deze trend worden zowel organische als strakke vormen gebruikt. De vormen zijn elegant, kwalitatief en overwegend afgerond.

Kleurgebruik

De kleurkaart bestaat uit 3 rustige, elegante bruinen die gecombineerd worden met 4 zachte, vergrijsde pasteltinten. De bruintinten worden versterkt door het natuurlijke materiaalgebruik, de bruintinten lopen van licht naar donker. De accentkleuren spelen een vernieuwende rol en maken het bruin zachter en vriendelijker. Ze worden subtiel toegepast, vaak op transparante oppervlakten of in kleurverloop.

Dessins

De gebruikte dessins zijn zowel natuurlijk als grafisch en hebben dégradé- of overloopeffecten. Ondanks dat er verschillende kleuren gebruikt worden, blijven de dessins rustig.

Materialen

De materialen zijn natuurlijk en waar mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Tegelijkertijd hebben ze een luxe en kwalitatieve uitstraling. De natuurlijke materialen zijn hier nooit grof of onbewerkt. Denk hierbij aan glad hout, linnen, kurk, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, suède en fluweel, maar ook nieuwe biobased materialen.

Meer ontdekken over de andere 3 woontrends

Waardentrend | Earthgency 3

Waardentrend: Earthgency | Stijltrend: Existential Power

Earthgency staat voor de urgentie van klimaat en het besef dat we zelf onderdeel van de natuur zijn. De natuur is een ontzagwekkend element in onze leefomgeving. Dit zien we terug in de vormgeving in en om het huis.

Meer inspiratie
Waardentrend | Metamorph Reality 3

Waardentrend: Metamorph Reality | Stijltrend: Layered Spaces

Ingegeven door het door de urbanisatie en het steeds kleiner wordend woonoppervlak aan de ene kant en de behoefte om meerdere functies aan eenzelfde ruimte toe te dichten aan de andere kant, verandert ons interieur.

Meer inspiratie
Waardentrend | Mind The Gap 3

Waardentrend: Mind the Gap | Stijltrend: Quiet Glamour

Een deel van de maatschappij voelt zich tekortgedaan, niet gehoord. De kans op radicalisering ligt op de loer. Hierdoor ontstaat een trend naar nostalgie. Je omringen met producten en materialen die een bekend en vertrouwd gevoel geven.

Meer inspiratie

Advies nodig?

Heb je vragen over de woontrends? Bijvoorbeeld hoe je ze kan vertalen naar je eigen winkel? Neem contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Anna Hutten

Anna Hutten

Brancheadviseur wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.