Werk in de winkel

Werk in de Winkel: online informatie en inspiratie voor medewerkers in de retail

“Laat je inspireren en haal het leukste uit je baan en alles uit jezelf!”

Werk in de Winkel is een website speciaal gericht op medewerkers die werken in een mode-, schoenen-, sport-, woon- of parfumeriewinkel, bij een juwelier of in een tuincentrum. De site biedt inspiratie, praktische tips én actuele informatie, bijvoorbeeld over de cao, opleidingen, loopbaanontwikkeling en het individueel ontwikkelbudget (IOB).
Kloppen jouw medewerkers weleens bij jou aan met vragen over hun contract, de cao, verlof of hun persoonlijke ontwikkeling? Werk in de winkel is het ideale platform om je medewerkers naar door te verwijzen voor actuele informatie.

Het motto van Werk in de Winkel is “Laat je inspireren en haal het leukste uit je baan en alles uit jezelf!”. De website besteedt dan ook volop aandacht aan onderwerpen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit, gastvrijheid, inzetbaarheid en werkplezier van winkelmedewerkers. Zo staat een medewerker zelfverzekerd en goed gemotiveerd op de werkvloer. Daar heb je ook als werkgever plezier van.
Daarnaast komen ook verhalen uit de praktijk, inspirerende interviews met collega’s, veilig werken en bijvoorbeeld verkooptips aan bod. Via Werk in de Winkel hebben medewerkers toegang tot hun individueel ontwikkelbudget. Medewerkers met vragen over het IOB vinden op Werk in de Winkel uitgebreide informatie en veelgestelde vragen.

Loopbaanadvies

Je wilt je medewerkers zo duurzaam mogelijk inzetten. Dat doe je enerzijds door te kijken of jouw mensen allemaal in de juiste functie op de juiste plek werken. En zo hun talent laat bloeien, hun productiviteit te verhogen en het verzuim te verminderen. Dit hoef je niet alleen te doen, een loopbaancoach kan daarbij helpen. Zij kijken naar de capaciteiten en talenten van mensen hun drijfveren en doelstellingen. Ben je benieuwd wat loopbaanadvies voor jou en je medewerkers kan betekenen? Kijk op Werk in de Winkel voor het gratis aanbod.

Initiatiefnemers

Werk in de Winkel is een samenwerking tussen werknemersorganisaties AVV, CNV-vakmensen, De Unie en werkgeversorganisatie INretail. Werk in de winkel werkt op het gebied van loopbaanadvies samen met Youfit@retail en Ichange. De website wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Sociaal Fonds Retail Non-Food met een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Naar Werk in de Winkel
Barbara Geerlings

Barbara Geerlings

Beleidsadviseur werkgeverszaken

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.