De keukenwiki

De keukenwiki

De Keukenwiki is, zoals de naam het al zegt, een kennisbank die onafhankelijke productinformatie bevat. Het doel van deze kennisbank is keukenverkopers en alle werknemers in de keukenbranche de kans te bieden zichzelf deskundiger te maken.

De keukenwiki biedt de mogelijkheid om tijdens een korte opleiding een toets af te leggen waarvoor een certificaat behaald kan worden. Met deze toets lukt het om je kennis te vergroten en de keukenwiki te leren gebruiken. De keukenwiki wordt momenteel inhoudelijk en technisch ge-update. www.keukenwiki.nl is vrij toegankelijk voor iedereen.

Keukenwiki

De vorm

Er is gekozen voor een wiki-vorm omdat producten altijd aan vernieuwing onderhevig zijn. De leveranciers verstrekken informatie van nieuwe producten. Deze info wordt door de projectleider van de keukenwiki ontdaan van alle marketingtermen en wordt als onafhankelijke informatie gepresenteerd.

De opleiding

Er is momenteel geen onafhankelijke opleiding voor de keukenadviseur in Nederland. De keukenwiki kan dienen als basiskennis waarna de nieuwe adviseur het vak gaat leren van de betreffende retailer:

  • Nieuwe adviseur volgt de keukenwiki-opleiding als basis;
  • Daarna of tijdens de wiki-opleiding loopt hij/zij mee met nieuwe werkgever;
  • Voordeel: de nieuwe adviseur kan opzoeken welke producten er op de markt zijn en wat hun functie is om vervolgens van de retailer te horen welke producten zijn nieuwe werkgever verkoopt en kan daar vragen over stellen;
  • Zodoende weet de nieuwe adviseur nu waarom hij/zij verkoopt, wat hij/zij verkoopt en kan dat beargumenteren naar de klant;
  • Een voorbeeld: de retailer kiest ervoor om geen glazen werkbladen te verkopen omdat hij in het verleden teveel problemen heeft gehad met stukjes en splinters van de randen van het blad. De nieuwe adviseur kan dit goed uitleggen en meteen vragen aan de klant of hij een glazen werkblad nog steeds een goede keuze vindt met kleine kinderen;
  • De keukenadviseur adviseert nu op basis van kennis. Daarmee kunnen hij/zij en de retailer zich onderscheiden J.

Initiatiefnemers

De Keukenwiki is een oorspronkelijk initiatief van INretail in samenwerking met de leveranciers, retailers en inkooporganisaties uit de keukenbranche en wordt ook door hen gefinancierd.

Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen

- Gerelateerde producten -

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.