Jongeren werven met een all-in loon

In tijden van arbeidsmarktkrapte helpen wij je graag met tips hoe jij medewerkers kan werven en behouden. Zeker voor jouw jongere (oproep)krachten kan het aantrekkelijk zijn om een all-in loon te gaan hanteren. Hieronder leggen wij je uit wat een all-in loon is en wat de vereisten hiervoor zijn.

Wat is een all-in loon?

Een all-in loon is een salaris waarbij de opbouw van de vakantiedagen en vakantiegeld direct uit wordt betaald met als gevolg dat je dus een hoger bruto uurloon hanteert. Dit hogere bruto uurloon kan, zeker voor jongere medewerkers, zorgen voor aantrekkingskracht en/of behoud. Zeker in deze tijden van inflatie leeft er bij de jongere generaties behoefte aan een hoger direct besteedbaar inkomen. Voor jou als ondernemer zorgt dit ook voor een stukje gemak want je zult geen verlofregistratie hoeven bij te houden. Deze vakantieopbouw is namelijk al opgenomen in het loon.

Dit zijn de vereisten

Er worden wel enkele vereisten gesteld aan het all-in loon. Allereerst is het all-in loon in de basis alleen mogelijk bij ‘kleine’ contracten. Hierbij moet je denken aan het oproepcontract, een 0-urencontract of een contract met een klein aantal uren (maximaal 15 uur). Daarnaast moet je het all-in loon overeen zijn gekomen in de arbeidsovereenkomst of in een bijgevoegd addendum. Tot slot is het van belang dat je zowel de uitbetaling van de opbouw vakantiedagen als opbouw vakantiegeld expliciet apart vermeldt op de loonstrook van jouw werknemer.

Zo bereken je een all-in loon

Wil je meer informatie over de berekening van het all-in loon?* Klik hier

*Let goed op dat je de berekening van de juiste branche gebruikt.

Tim Brussel

Tim Brussel

Brancheadviseur wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.