Nieuw Perspectief

Dit jaar stond het INretail ledenevent geheel in het teken van veranderende businessmodellen. Met dit thema willen we je helpen je flexibeler op te stellen, zodat je jezelf en het verdienmodel opnieuw uitvindt. We presenteerden de uitkomsten van het onderzoek naar toekomstbestendige businessmodellen dat Erasmus Universiteit in opdracht van INretail heeft uitgevoerd. Ook schetsten we een tijdgeest en hadden we het over de veranderende retail. Dit alles zodat je met een nieuw perspectief naar jouw onderneming kijkt.

Op deze pagina vind je het INretail Ontwikkelprogramma, een terugblik van het ledenevent en kun je het rapport van Erasmus downloaden.

INretail Ontwikkelprogramma

Verandering is noodzakelijk, maar niet altijd makkelijk. Om relevant te blijven, vandaag én morgen, moet je een fundamenteel andere kijk op je klanten hebben. En vanuit de klant bepalen op welke manier je als retailer waarde kunt creëren.

Wij willen jou als retailer helpen bij deze ontwikkeling, om samen te streven naar toekomstbestendige businessmodellen. Daarom introduceren wij met veel trots het INretail Ontwikkelprogramma!

Een programma dat bestaat uit een reeks (losse) modules, die een perfecte mix bieden van theoretische kennis, praktische toepassing en peer learning. Elke module heeft zowel een theoretisch als een praktijkgedeelte. Je krijgt inzichten van toonaangevende sprekers, en leert van de besten in het vak.

Lees alles over het INretail Ontwikkelprogramma en meld je aan:

Lees meer en meld je aan

Terugblik op het ledenevent

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Jij ook? Geniet nog even na met de foto’s.

Presentaties sprekers

Bekijk hieronder de presentaties terug, die we mogen delen:

Kees de Jong –
NL Groeit

Groeiexpert en oprichter van NLgroeit, Kees de Jong, deelde zijn kennis over groeitechnieken en hoe je jezelf kunt ontwikkelen als betere leider.

Bekijk de presentatie

Monique Bastiaansen –
Bastiaansen Modestad

Monique Bastiaansen van Bastiaansen Modestad vertelde over het belang van samenwerken en hoe zij hier zelf mee zijn begonnen.

Bekijk de presentatie

Justin Jansen –
Erasmus Universiteit

Prof. dr. Justin Jansen van de Erasmus Universiteit nam ons mee in het onderzoek naar nieuwe businessmodellen.

Bekijk de presentatie

Kristel Vanderlinden –
FutureKind

Kristel Vanderlinden van FutureKind vertelde samen met Tim van Gielen over de toekomst, de verandering hiervan en nieuwe retailmodellen.

Bekijk de presentatie

Tim Gielen –
Wave of Engagement

Tim Gielen, eigenaar van Wave of Engagement, presenteerde samen met Kristel Vanderlinden zijn visie op de veranderende tijdgeest en nieuwe retailmodellen.

Bekijk de presentatie

Kai Janssen –
Decathlon

Kai Janssen van Decathlon vertelde over de continue aanpassingen in hun businessmodel en over duurzaam ondernemen in deze consumptiemaatschappij.

Bekijk de presentatie

Onderzoek

Samenwerken aan duurzame, winstgevende
businessmodellen binnen de retailsector

In samenwerking met INretail heeft Erasmus Centre for Entrepreneurship onderzoek gedaan naar toekomstbestendige, duurzame verdienmodellen voor de retailsector. Het is tot stand gekomen op basis van literatuurstudie, data-analyse en case studies. Dit onderzoeksrapport identificeert kansen voor retailondernemers om belangrijke stappen te kunnen zetten richting nieuwe, winstgevende groeipaden.

Download hier de samenvatting of het volledige rapport:

Let op: het volledige rapport kun je alleen downloaden als je ingelogd bent

Download de samenvatting

Uit de pers

Verschillende vakmedia besteedden aandacht aan ons ledenevent, waaronder:

Joyce Verdijk

Joyce Verdijk

Intrapreneur