Aan de slag met de WOW

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De Way of Working (WOW) is gelanceerd: dé nieuwe standaard om de samenwerking tussen retailer en stylist te stimuleren en bevorderen. Maar wat levert het je op? En hoe pak je het aan als je volgens de WOW wil gaan werken? Wij zetten het voor je op een rij.

De 6 stappen

Waarom de WOW voor retailers?

Door een goede samenwerking met één of een aantal stylisten maak je als retailer optimaal gebruik van je showroom. Door als retailer een samenwerkingsverband aan te gaan met een externe stylist, breid je als het ware je bestaande verkoop- en adviesteam uit, zonder vaste lasten. Zo kun je een ‘fee’ afspreken voor het aandragen van een klant.

Wat is de WOW?

“Reserveer voor die fee een potje naast je personeelskosten. Zo gaat dit niet ten koste van je marge maar betaal je alleen de adviseur als er een order wordt geschreven” – Anna Hutten, brancheadviseur Wonen.

6 stappen naar de WOW

Je bent enthousiast en wil aan de slag met de Way of Working. Zo pak je dat aan:

 1.  Maak het kenbaar!
  Geef aan dat jij volgens de WOW wil werken. Dit kan door dit WOW-logo te downloaden en op je online kanalen te delen. Plaats het op je website en deel het op je social media kanalen. 
   
 2. Op zoek naar de juiste match
  Hier vind je een overzicht van stylisten die aangesloten zijn bij beroepsvereniging BNS Crisp. Bekijk de portfolio’s en beoordeel welke stylist past bij jouw winkel(concept) past. Heb je hulp nodig, neem dan contact op met BNS Crisp via yvonne@bnscrisp.nl. 
   
 3. Leer elkaar kennen
  Of het een echte match is, daar kom je natuurlijk pas achter tijdens een persoonlijke afspraak. Nodig de stylist uit, check of hij/zij volgens de WOW werkt en maak kennis! Gebruik hierbij de 7 vuistregels van de WOW.
   
 4. Maak afspraken
  Bespreek de mogelijkheden met elkaar en maak afspraken. Denk aan:
  • Wie neemt welke verantwoordelijkheid
  • Hoe ga je met elkaar om als de stylist met een klant jouw showroom bezoekt?
  • Welke ‘fee’ spreek je onderling af?
    
 5. Optioneel: sluit de WOW-modelovereenkomst
  In deze overeenkomst staat de basis waarmee de retailer zichzelf kan beschermen en waarmee marge vastgelegd kan worden.
   
 6. Aan de slag!
  En nu, aan de slag! De stylist komt met nieuwe potentiele klanten naar jouw showroom. Laat de stylist kennis maken met de producten die jij aanbiedt. Geef elkaar de ruimte maar help en versterk elkaar ook door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. De klant staat altijd op nummer 1. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat deze een optimale winkelervaring heeft door op maat advies, zowel over de stijl als de producten.

Speeddate met stylisten

Tijdens de vakbeurs vanaf 16 t/m 18 september organiseren we op dinsdag 18 september een speeddate voor retailers en stylisten in de Woonindustrie in Nieuwegein. Hier ontmoeten beide partijen elkaar en worden contacten snel en makkelijk gelegd. Informatie hierover volgt later. 

Tags
Contactpersoon
Anna Hutten
Anna Hutten
Branche Adviseur Wonen
06 467 425 38

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen