Aan de slag met de WOW

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De Way of Working (WOW) is gelanceerd: dé nieuwe standaard om de samenwerking tussen retailer en stylist te stimuleren en bevorderen. Maar wat levert het je op? En hoe pak je het aan als je volgens de WOW wil gaan werken? Wij zetten het voor je op een rij.

De 6 stappen

Waarom de WOW voor retailers?

Door een goede samenwerking met één of een aantal stylisten maak je als retailer optimaal gebruik van je showroom. Door als retailer een samenwerkingsverband aan te gaan met een externe stylist, breid je als het ware je bestaande verkoop- en adviesteam uit, zonder vaste lasten. Zo kun je een ‘fee’ afspreken voor het aandragen van een klant.

Wat is de WOW?

“Reserveer voor die fee een potje naast je personeelskosten. Zo gaat dit niet ten koste van je marge maar betaal je alleen de adviseur als er een order wordt geschreven” – Anna Hutten, brancheadviseur Wonen.

6 stappen naar de WOW

Je bent enthousiast en wil aan de slag met de Way of Working. Zo pak je dat aan:

 1.  Maak het kenbaar!
  Geef aan dat jij volgens de WOW wil werken. Dit kan door dit WOW-logo te downloaden en op je online kanalen te delen. Plaats het op je website en deel het op je social media kanalen. 
   
 2. Op zoek naar de juiste match
  Hier vind je een overzicht van stylisten die aangesloten zijn bij beroepsvereniging BNS Crisp. Bekijk de portfolio’s en beoordeel welke stylist past bij jouw winkel(concept) past. Heb je hulp nodig, neem dan contact op met BNS Crisp via yvonne@bnscrisp.nl. 
   
 3. Leer elkaar kennen
  Of het een echte match is, daar kom je natuurlijk pas achter tijdens een persoonlijke afspraak. Nodig de stylist uit, check of hij/zij volgens de WOW werkt en maak kennis! Gebruik hierbij de 7 vuistregels van de WOW.
   
 4. Maak afspraken
  Bespreek de mogelijkheden met elkaar en maak afspraken. Denk aan:
  • Wie neemt welke verantwoordelijkheid
  • Hoe ga je met elkaar om als de stylist met een klant jouw showroom bezoekt?
  • Welke ‘fee’ spreek je onderling af?
    
 5. Optioneel: sluit de WOW-modelovereenkomst
  In deze overeenkomst staat de basis waarmee de retailer zichzelf kan beschermen en waarmee marge vastgelegd kan worden.
   
 6. Aan de slag!
  En nu, aan de slag! De stylist komt met nieuwe potentiele klanten naar jouw showroom. Laat de stylist kennis maken met de producten die jij aanbiedt. Geef elkaar de ruimte maar help en versterk elkaar ook door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. De klant staat altijd op nummer 1. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat deze een optimale winkelervaring heeft door op maat advies, zowel over de stijl als de producten.

Speeddate met stylisten

Tijdens de vakbeurs vanaf 16 t/m 18 september organiseren we op dinsdag 18 september een speeddate voor retailers en stylisten in de Woonindustrie in Nieuwegein. Hier ontmoeten beide partijen elkaar en worden contacten snel en makkelijk gelegd. Informatie hierover volgt later. 

Contactpersoon
Anna Hutten
Anna Hutten
Branche Adviseur Wonen
06 467 425 38

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen