Persbericht

PERSBERICHT: WAB-wet remt ondernemerschap

25 mei 2019

De Wet Arbeidsmarkt in Balans die vandaag goedkeuring kreeg van de Eerste Kamer zet een rem op ondernemerschap.

Het aannemen van nieuwe medewerkers wordt nog duurder door het recht op transitievergoeding vanaf de eerste werkdag en het verhogen van premies. “Werkgevers betalen liever loon dan premies,” stelt directeur Jan Meerman van INretail.

Ondernemerschap

“De overheid straft retailers met een 5% hogere WW-premie zelfs als medewerkers met een vast contract op eigen verzoek flexibel willen werken. Dat is idioot. Zo maak je ondernemerschap kapot. Als overheid moet je juist met passende regels komen. De non-food retail wordt als geen andere sector gekenmerkt door onverwachte pieken.” 

Minister Koolmees van Sociale Zaken maakte wel een gebaar naar werkgevers die jongeren tot 21 jaar willen aannemen met een klein contract van minder dan 12 uur per week. Op deze groep is de hoge WW-premie niet van toepassing.

Met de komst van de WAB wordt de opbouw van de transitievergoeding bij lange dienstverbanden verlaagd ook wordt een compensatie van de transitievergoeding geregeld per 1 januari 2021 voor werkgevers met max 25 werknemers die met pensioen gaan, ziek worden of overlijden.

Persvragen

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.