Geen vraag te gek
088 973 06 00

CBW-erkend

CBW-Erkend logo INretailCBW-erkend? Wat betekent het en wat is het? Veiligheid en garanties worden steeds belangrijker voor de consument. Kopen bij een winkel die CBW-erkend is, biedt veel voordelen, waarvan zekerheid het grootste voordeel is. Een CBW-erkende winkel hanteert algemene voorwaarden die de consument extra bescherming bieden. Op deze manier maken wij ondernemen graag makkelijker voor je. In onze ledenwinkel vind je alle CBW-erkend voorwaarden en producten.

Wat houdt CBW-erkend in?

Wat houdt CBW-erkend in? Deze vraag krijgen wij geregeld van zowel retailers als consumenten. Waarom is het voor jou als ondernemer bijvoorbeeld belangrijk om CBW-erkend te zijn? Wat zijn de voordelen? Een CBW-erkende woon- of bruidswinkel hanteert algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermt. Het is een garantieregeling voor retailers die aangesloten zijn bij INretail. Wat houden deze garanties zoal in? Een klant krijgt ten minste 2 jaar garantie op een aankoop. Daarnaast heeft hij of zij recht op een nette aanbetalingsregeling wanneer de winkel in de tussentijd failliet gaat. Ook mag de consument rekenen op een onpartijdige klachtafhandeling wanneer jullie er samen niet meer uitkomen. Door deze regelingen weet de consument zeker dat hij of zij een veilige aankoop doet. Daardoor is hij of zij sneller geneigd om daadwerkelijk tot de koop over te gaan. 

Voordelen van een CBW-erkende winkel

Kopen bij een CBW-erkende winkel geeft de consument meer zekerheid. Deze winkels hanteren voorwaarden voor de klant die hem of haar extra goed beschermen. In samenwerking met de consumentenbond zijn allerlei regels opgenomen die de consument beschermen bij aankoop. Dit gaat over onderwerpen zoals:aanbetalen, annulering, levertijd, levering, vervoer, garantie. Voor jou als winkelier biedt de CBW-erkenningsregeling diverse voordelen. Enkele voordelen zijn:

  • CBW-erkende voorwaarden die de consument beschermen;
  • zekerheid voor je winkel;
  • naamsbekendheid;
  • vermelding op cbw-erkend.nl.

Naast algemene voorwaarden biedt CBW-erkend jouw winkel naamsbekendheid, goede online vindbaarheid op de website van CBW-erkend en is het in te zetten als marketingtool met bijvoorbeeld het reviewsysteem. De site van CBW-erkend is helemaal gericht op de consument. Naast vragen en antwoorden over de algemene voorwaarden kunnen consumenten gemakkelijk en snel zoeken welke winkel CBW-erkend is en welke reviews de winkel krijgt. 

Wat houdt deze garantieregeling precies in?

Wat houdt deze CBW-erkende garantieregeling eigenlijk in? Bekijk het in de video hieronder: 

CBW-erkend garantieregeling & INretail

INretail is de grootste brancheorganisatie in retail non-food. Wij zien het als onze taak om ondernemen makkelijker te maken, onder andere door te werken met de CBW-erkend garantieregeling. CBW-erkend is een garantieregeling voor woon- en bruidsmodewinkels die aangesloten zijn bij INretail. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren de voorwaarden die consumenten beschermen. INretail biedt allerlei informatie over de CBW-erkend garantieregeling. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over de regelingen.