De organisatie IN de spotlight

Elke maand zetten we een ondernemersonderwerp IN de spotlight. Deze maand is dat de organisatie en gaan we het hebben over het fundament van jouw winkel. Want als die staat, dan kan je ongehinderd toekomstgericht ondernemen. Een goede basis begint vaak aan de kenniskant van jouw winkel. Feiten en cijfers over bijvoorbeeld omzet, marge en kosten of over werkprocessen en regelgeving heb je hiervoor nodig. Dit geeft je inzicht en houvast om aan een goed toekomstscenario voor jouw winkel te werken. 

Op deze pagina kan je je verdiepen op het onderwerp organisatie. Je kan je aanmelden voor de online Inspiratiesessies op 19 april, gratis 1-op-1-advies aanvragen over bijvoorbeeld rendementsverbetering, ontdekken hoe goed jij jouw organisatie voor elkaar hebt met Het Stuurwiel, of direct aan de slag met praktische tips en tools. 

 

IN de spotlight • Organisatie 7

INspiratiedag • 19 april

Op 19 april vindt de tweede INspiratiedag plaats. De hele dag door organiseren we online en offline sessies over de organisatie en kan je gratis een uur advies krijgen.

Behavior design for online success

9.30 uur • Retailontwikkelingen door Harry Bijl 

Welke toekomstscenario’s heb jij uitgewerkt voor jouw winkel(s)? Tijdens dit uur laat Inspirator Harry Bijl je de laatste retailontwikkelingen zien en word je geïnspireerd door de vele voorbeelden van nieuwe businessmodellen van vitale winkels die ongehinderd toekomstgericht ondernemen. 

Meld je hier aan

IN de spotlight • Organisatie 4

11.00 uur Kennisuurtje Meer marge met minder inkoop
Speciaal voor mode, schoenen en sportondernemers

Wist je dat je jouw marge met minimaal 2% kunt verbeteren als je je inkoop goed voorbereidt? Tijdens dit kennisuurtje delen de bedrijfsadviseurs van INretail hun tips en trics. En na afloop ontvang je gratis de brochure “Hoe bereid je je voor op het inkoopseizoen?’ 

Meld je hier aan

IN de spotlight • Organisatie

15.00 uur • Kennisuurtje Sturen op cijfers
Speciaal voor woonondernemers  

Welke keuzes maak jij als ondernemer in deze razendsnel veranderende retailbranche? En hoe speel je in op de nieuwe klant en de nieuwe markt? Met de Woonwinkelmonitor brengen wij maandelijks de omzetcijfers per branche in kaart. Leden van INretail kunnen gratis deelnemen en ontvangen maandelijks een update. We laten je graag zien welke inzichten je krijgt en hoe je gratis mee kunt doen. 

Meld je hier aan

IN de spotlight • Organisatie 1

Gehele dag College over contribuerende en ambitiegestuurde winkels 

Contribuerende winkels geven betekenis aan de samenleving en medewerkers. Hoe draagt jouw winkel bij? Daar kom je achter in dit college van Kirsten Baas. En met het werkboek zorg je dat je echt een actieplan voor jouw winkel opzet. 

Bekijk hier het college

Tijdens de INspiratiedag kan je gratis een uur advies aanvragen van onze experts.

 • Bijvoorbeeld over rendementswinst halen 
  Er zit vaak meer winst in jouw winkel dan je denkt. Onze bedrijfsadviseurs sparren graag een uur met jou om te kijken waar jouw (snelle) rendementswinst ligt. 
 • Of over het financieren van je toekomstdromen 
  Om dromen te verwezenlijken moet er voldoende rendement aanwezig zijn.Onze bedrijfsadviseurs kijken graag met je mee naar de financiering van jouw toekomstdromen.
 • Privacy en AVG 
  Als je data verzamelt, dan moet je je houden aan de basisverplichtingen van de privacywetgeving (AVG). Wil je weten of jij het goed doet? Of waar je kan verbeteren? Vraag het aan AVG-specialist Thijmen de Coo.
 • En natuurlijk over alle huurvragen 
  Een huurovereenkomst is voor veel ondernemers van groot belang. Het is ook een grote en regelmatig terugkerende kostenpost. Tijdens dit uur kijken onze juristen graag met je mee om te zien of jij jouw huur goed hebt geregeld. 

Hoe goed scoor jij? 

Wil je je meer verdiepen in jouw organisatie? Start met de handige handige Stuurwieltest waarmee je snel kan zien op welk onderdeel van jouw fundament (en 5 andere belangrijke onderwerpen) jij al goed bezig bent. Of waar je jezelf nog wat kan uitdagen. Het INretail Stuurwiel geeft je dit inzicht. In ongeveer 10 minuten vul je de vragenlijst in waarna je direct specifiek op jou toegespitste tips krijgt waarmee je zo aan de slag kan.

IN de spotlight • Organisatie 5

Direct aan de slag!

Wil je meteen de inhoud induiken en aan de slag gaan? Bekijk hier het aanbod, je vindt er o.a.: een interessante podcast met Paul van van Tilburg Mode over de basis-ingrediënten van een gezond bedrijf, e-learnings over datastrategie en  wet- en regelgeving, uitleg over placemaking en smart distributie, en producten en diensten vanuit INretail die jij als lid gratis of heel voordelig aan aanschaffen. Aan de slag!

IN de spotlight • Organisatie 6

Bibliotheek vol over organisatie

Op de nieuwe website van INretail is een hele hoop informatie te vinden. Heb je bijvoorbeeld de Kennisbank al eens bezocht? Een ruime bibliotheek met heel veel interessante artikelen, bijvoorbeeld over cybercrime en intellectueel eigendom. Maar ook al onze gratis tools waarmee je inzicht krijgt in jouw financiele situatie zijn er te vinden. Je vindt de kennisbank hier.

INretail bedrijfsadvies

De Adviestool

Naast de Kennisbank hebben we ook een Adviestool op onze website. Een handige tool waarmee je heel eenvoudig juridische documenten kan opstellen. Voor het thema organisatie hebben we bijvoorbeeld deze voor je klaarstaan:

Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente