Train de verkoopskills van jouw personeel, juist nu!

29 oktober 2021

Op dit moment zijn veel winkels (online en offline) druk met de voorbereidingen voor Black Friday en de december-feestmaand. Heb jij in die voorbereiding ook gedacht aan jouw medewerkers? Het trainen en daarmee verbeteren van de kennis van jouw medewerkers staat gelijk aan het behalen van meer omzet. Daarnaast neemt de motivatie van medewerkers toe en ontstaat er meer tevredenheid en loyaliteit. En die loyaliteit kan ervoor zorgen dat medewerkers langer bij jou in dienst blijven.   

Aan de slag!

Wij hebben een top 5 voor jou op een rijtje gezet om hiermee snel aan de slag te gaan:

  1. Wil jij jullie social media kanalen optimaal inzetten voor de feestmaanden? Zorg dan dat jouw bedrijf online zichtbaar is. Daarnaast is het belangrijk om samen met jouw personeel creatief met content om te gaan. Tips hierover vind je hier.   
  2. Speciaal voor medewerkers heeft de E-academy diverse gratis e-learnings waarin hun digitale skills worden bijgespijkerd. De e-learning omnichannel retail leert hoe online en offline kanalen het beste kunnen samenwerken voor een optimale koopervaring. Hoe online het beste betaald geadverteerd kan worden valt te leren in de e-learnings introductie in SEA en SEA in de praktijk. In de e-learning social media wordt geleerd hoe je social media voor je kunt laten werken.   
  3. Kunnen jullie nog wel wat hulp gebruiken bij de fotografie voor jullie social media kanalen? Bekijk dan onze kennissessie met Embrosa terug. Embrosa biedt ook de cursus Instagram voor beginners aan. 
  4. Hebben jij en jouw medewerkers meer behoefte aan korte video’s met tips over het voeren van het verkoopgesprek in de mode- en schoenenbranche? Bekijk dan eens deze playlist met video’s van imagostyliste Nelleke Mulder. 
  5. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor het volgen van de gratis drie-daagse trainingen bij OVD opleidingen. Deze trainingen worden mede mogelijk gemaakt door de subsidie NL Leert Door. Wij tippen de training commerciële vaardigheden en salestrainingen of verkooptrainingen. Heb je interesse dan vind je hier meer informatie en de voorwaarden.  

Meer informatie en inspiratie

Meer informatie en inspiratie over medewerkers vind je in ons Stuurwiel: https://www.inretail.nl/stuurwiel-medewerkers/

Barbara Geerlings

Barbara Geerlings

Beleidsadviseur werkgeverszaken

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.