Stichting Reprorecht: factuurronde

Op de Ondernemersservice van INretail komen veel vragen binnen over de factuur van de Stichting Reprorecht. Deze stichting houdt zich bezig met het innen en verdelen van vergoedingen voor auteursrechten in Nederland.

Ook bedrijven betalen voor het gebruiken (kopiëren, mailen, opslaan etc.) van materiaal waar auteursrecht op rust. Op basis van het aantal medewerkers en de branche waarin je actief bent, wordt het factuurbedrag bepaald.

Heb je ook een factuur ontvangen? Maar maak je nooit kopieën? Op de brief staan inloggegevens om in te kunnen loggen op www.reprorecht.nl. Daar kan je door te kiezen voor ‘andere mogelijkheden’ aangeven dat je nooit materiaal uit kranten, tijdschriften of boeken kopieert en dat je geen gebruik wenst te maken van de licentie. Vervolgens ontvang je een mail om de keuze te bevestigen. Daarna ontvang je een creditfactuur.

Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.