Bereid jij je al voor op zaterdag 23 december?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Zoals jullie misschien al weten, heb ik altijd in de retail gewerkt. Van De Bijenkorf tot De Skihut en Calvin Klein tot DAKA. Eén ding stond altijd als een huis boven water: in december is het een gekkenhuis! En vrij vragen in deze periode? Alleen als je de personeelsafdeling even wilde laten lachen.

Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond. De vele knaldagen en koopavonden waarbij ik de benen uit m’n lijf liep; ik vond het heerlijk! Ik hoefde nooit aan kerstinkopen te denken en kon altijd direct aanschuiven bij familiediners! Maar aangezien ik niet meer in de winkel werk, zal ik net als de rest van Nederland gaan winkelen in volle, gezellige en met kerstmuziek overladen winkels.

Verwachting is dat zaterdag 23 december er één zal zijn als nooit tevoren! Waarom? Omdat Kerst dit jaar op maandag (1e kerstdag) en dinsdag (2e kerstdag) valt, en in veel plaatsen hierdoor de winkels drie dagen aansluitend dicht zijn. Dat houdt in dat de drukte dit jaar op de zaterdag zal exploderen!

Vragen

Hoe gaan jullie hiermee om? Denkt jouw gemeente mee door bijvoorbeeld de openingstijden te verruimen? Of wordt daar juist erg aan vast gehouden? Houd er daarnaast rekening mee dat er vanuit jouw medewerkers vragen gaan komen over de toeslagen op koopavonden en de doorbetaling op de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Misverstanden voorkomen

Mijn advies: duik weer even goed in de cao om eventuele misverstanden te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook onze ondernemersservice bellen. Zij weten je haarfijn te vertellen hoe je de cao hierin kan volgen. En om stress in december te voorkomen: maak alvast een opzet voor het rooster in december en leg deze voor aan het personeel. Zo zijn alle bezettingsperikelen afgerond voordat die heerlijk drukke periode weer aanbreekt!

Neem contact op met de ondernemersservice

Mag ik jou een dag helpen?

O ja, nog even een extraatje: omdat ik de winkel nog steeds een warm hart toedraag, wil ik één van jullie op zaterdag 9 december helpen. Heb jij hulp nodig met of in jouw winkel? Mail dan naar svdnol@inretail.nl en vertel waarbij ik jou kan helpen!

 

Tags
Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

  Modefabriek | a procreative and inspiring fashion event

  Nieuws
  zondag, 8 juli 2018
  8 en 9 juli 2018 staat de modefabriek weer op de agenda
  Modefabriek | a procreative and inspiring fashion event
 • open

  De consument van de toekomst verwacht relevantie

  Nieuws
  Eergisteren, 22 juni 2018
  De consument lijdt aan infobesitas. De consument staat de hele dag aan en wordt gewild of ongewild geconfronteerd met een overload aan berichten en signalen die niet relevant zijn. Een consument wil maatwerk, beschrijft de trend Massacommunicatie & Persoonlijke Micromomenten in Retail richting 2030. Hoe je maatwerk zou kunnen leveren ligt Lightspeed in onderstaande whitepaper uit.
  De consument van de toekomst verwacht relevantie
 • open

  De voorbereidingen voor een verkoopplan in een notendop

  Nieuws
  woensdag, 20 juni 2018
  De meimaand kent ieder jaar flinke uitdagingen, met zijn feestdagen en de daaraan gekoppelde schoolvakanties welke doorgaans invloed hebben op de omzet. Maar wat doe je daar nu aan?
  De voorbereidingen voor een verkoopplan in een notendop
 • open

  Proeftijd blijft twee maanden

  Nieuws
  woensdag, 20 juni 2018
  Op 1 juli loopt de huidige cao af. De proeftijd in contracten langer dan 6 maanden voor nieuwe medewerkers kan in tegenstelling tot een eerder bericht gewoon op twee maanden blijven staan.
  Proeftijd blijft twee maanden

Gerelateerd aan dit artikel

Delen