Bereid jij je al voor op zaterdag 23 december?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Zoals jullie misschien al weten, heb ik altijd in de retail gewerkt. Van De Bijenkorf tot De Skihut en Calvin Klein tot DAKA. Eén ding stond altijd als een huis boven water: in december is het een gekkenhuis! En vrij vragen in deze periode? Alleen als je de personeelsafdeling even wilde laten lachen.

Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond. De vele knaldagen en koopavonden waarbij ik de benen uit m’n lijf liep; ik vond het heerlijk! Ik hoefde nooit aan kerstinkopen te denken en kon altijd direct aanschuiven bij familiediners! Maar aangezien ik niet meer in de winkel werk, zal ik net als de rest van Nederland gaan winkelen in volle, gezellige en met kerstmuziek overladen winkels.

Verwachting is dat zaterdag 23 december er één zal zijn als nooit tevoren! Waarom? Omdat Kerst dit jaar op maandag (1e kerstdag) en dinsdag (2e kerstdag) valt, en in veel plaatsen hierdoor de winkels drie dagen aansluitend dicht zijn. Dat houdt in dat de drukte dit jaar op de zaterdag zal exploderen!

Vragen

Hoe gaan jullie hiermee om? Denkt jouw gemeente mee door bijvoorbeeld de openingstijden te verruimen? Of wordt daar juist erg aan vast gehouden? Houd er daarnaast rekening mee dat er vanuit jouw medewerkers vragen gaan komen over de toeslagen op koopavonden en de doorbetaling op de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Misverstanden voorkomen

Mijn advies: duik weer even goed in de cao om eventuele misverstanden te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook onze ondernemersservice bellen. Zij weten je haarfijn te vertellen hoe je de cao hierin kan volgen. En om stress in december te voorkomen: maak alvast een opzet voor het rooster in december en leg deze voor aan het personeel. Zo zijn alle bezettingsperikelen afgerond voordat die heerlijk drukke periode weer aanbreekt!

Neem contact op met de ondernemersservice

Mag ik jou een dag helpen?

O ja, nog even een extraatje: omdat ik de winkel nog steeds een warm hart toedraag, wil ik één van jullie op zaterdag 9 december helpen. Heb jij hulp nodig met of in jouw winkel? Mail dan naar svdnol@inretail.nl en vertel waarbij ik jou kan helpen!

 

Tags
Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen

  Nieuws
  vrijdag, 16 februari 2018
  Een bezoek brengen aan een winkel voelt voor mij altijd als: ‘Hoera, ik mag op ontdekkingstocht!’ In winkels gebeurt er namelijk altijd iets. Een nieuwe collectie, een verandering of de leuke mensen die er werken. Ik hou daarvan!
  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen
 • open

  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen

  Nieuws
  dinsdag, 13 februari 2018
  De persoonlijke situatie van werknemers kan invloed hebben op hun functioneren, bijvoorbeeld als ze zorgen hebben. Als werkgever kun je te maken krijgen met werknemers die financiële problemen hebben, of die de (zware) taak van mantelzorger hebben.
  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen
 • open

  Hoera, het boek loopt lekker!

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Op 11 december lag er een dik pak sneeuw en de barre weersomstandigheden dwongen ons om de boeklancering van het boek ‘Hoera ik heb een winkel’ te cancelen. Nu, dik zes weken later, kunnen we er wel een beetje om lachen. Al meer dan 1100 exemplaren kregen een nieuw baasje.
  Hoera, het boek loopt lekker!
 • open

  Cijfers liegen niet

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Ik merk elke dag weer dat het sturen op cijfers voor ondernemers cruciaal is. Helaas kom ik alleen nog te veel ondernemers tegen die nog aan het wachten zijn op de jaarcijfers en nog niet weten wat het resultaat was over 2017. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
  Cijfers liegen niet

Gerelateerd aan dit artikel

Delen