Bereid jij je al voor op zaterdag 23 december?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Zoals jullie misschien al weten, heb ik altijd in de retail gewerkt. Van De Bijenkorf tot De Skihut en Calvin Klein tot DAKA. Eén ding stond altijd als een huis boven water: in december is het een gekkenhuis! En vrij vragen in deze periode? Alleen als je de personeelsafdeling even wilde laten lachen.

Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond. De vele knaldagen en koopavonden waarbij ik de benen uit m’n lijf liep; ik vond het heerlijk! Ik hoefde nooit aan kerstinkopen te denken en kon altijd direct aanschuiven bij familiediners! Maar aangezien ik niet meer in de winkel werk, zal ik net als de rest van Nederland gaan winkelen in volle, gezellige en met kerstmuziek overladen winkels.

Verwachting is dat zaterdag 23 december er één zal zijn als nooit tevoren! Waarom? Omdat Kerst dit jaar op maandag (1e kerstdag) en dinsdag (2e kerstdag) valt, en in veel plaatsen hierdoor de winkels drie dagen aansluitend dicht zijn. Dat houdt in dat de drukte dit jaar op de zaterdag zal exploderen!

Vragen

Hoe gaan jullie hiermee om? Denkt jouw gemeente mee door bijvoorbeeld de openingstijden te verruimen? Of wordt daar juist erg aan vast gehouden? Houd er daarnaast rekening mee dat er vanuit jouw medewerkers vragen gaan komen over de toeslagen op koopavonden en de doorbetaling op de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Misverstanden voorkomen

Mijn advies: duik weer even goed in de cao om eventuele misverstanden te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook onze ondernemersservice bellen. Zij weten je haarfijn te vertellen hoe je de cao hierin kan volgen. En om stress in december te voorkomen: maak alvast een opzet voor het rooster in december en leg deze voor aan het personeel. Zo zijn alle bezettingsperikelen afgerond voordat die heerlijk drukke periode weer aanbreekt!

Neem contact op met de ondernemersservice

Mag ik jou een dag helpen?

O ja, nog even een extraatje: omdat ik de winkel nog steeds een warm hart toedraag, wil ik één van jullie op zaterdag 9 december helpen. Heb jij hulp nodig met of in jouw winkel? Mail dan naar svdnol@inretail.nl en vertel waarbij ik jou kan helpen!

 

Tags
Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

   Een plein vol inspiratie

  Nieuws
  Eergisteren, 16 oktober 2017
  Nog nooit gingen de spontane aanmeldingen van het INretail ledenevent zo snel. Waar dat aan ligt?
   Een plein vol inspiratie
 • open

  Foutieve berichtgeving over gif in matras

  Nieuws
  vrijdag, 13 oktober 2017
  De Consumentenbond heeft op haar site foutief over het BASF incident gepubliceerd o.b.v. verouderde informatie. Dit leidt tot media- en mogelijk consumentenvragen.
  Foutieve berichtgeving over gif in matras
 • open

  5 tips om diefstal tegen te gaan

  Nieuws
  donderdag, 12 oktober 2017
  De donkere dagen staan weer voor de deur. Dagen waarop criminelen extra actief worden. Diefstal kost je als ondernemer veel tijd en geld.
  5 tips om diefstal tegen te gaan
 • open

  Onherkenbaar op de camera

  Nieuws
  woensdag, 11 oktober 2017
  Drie op de tien winkels hebben geen bewakingscamera’s, dat schrijft het AD. Dat betekent dat ongeveer driekwart van de winkeliers wel camerabeveiliging heeft. Dat is op zich een mooi begin, maar de kwaliteit van de beelden laat vaak nog te wensen over.
  Onherkenbaar op de camera

Gerelateerd aan dit artikel

Delen