Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bereid jij je al voor op zaterdag 23 december?

Zoals jullie misschien al weten, heb ik altijd in de retail gewerkt. Van De Bijenkorf tot De Skihut en Calvin Klein tot DAKA. Eén ding stond altijd als een huis boven water: in december is het een gekkenhuis! En vrij vragen in deze periode? Alleen als je de personeelsafdeling even wilde laten lachen.

Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond. De vele knaldagen en koopavonden waarbij ik de benen uit m’n lijf liep; ik vond het heerlijk! Ik hoefde nooit aan kerstinkopen te denken en kon altijd direct aanschuiven bij familiediners! Maar aangezien ik niet meer in de winkel werk, zal ik net als de rest van Nederland gaan winkelen in volle, gezellige en met kerstmuziek overladen winkels.

Verwachting is dat zaterdag 23 december er één zal zijn als nooit tevoren! Waarom? Omdat Kerst dit jaar op maandag (1e kerstdag) en dinsdag (2e kerstdag) valt, en in veel plaatsen hierdoor de winkels drie dagen aansluitend dicht zijn. Dat houdt in dat de drukte dit jaar op de zaterdag zal exploderen!

Vragen

Hoe gaan jullie hiermee om? Denkt jouw gemeente mee door bijvoorbeeld de openingstijden te verruimen? Of wordt daar juist erg aan vast gehouden? Houd er daarnaast rekening mee dat er vanuit jouw medewerkers vragen gaan komen over de toeslagen op koopavonden en de doorbetaling op de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Misverstanden voorkomen

Mijn advies: duik weer even goed in de cao om eventuele misverstanden te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook onze ondernemersservice bellen. Zij weten je haarfijn te vertellen hoe je de cao hierin kan volgen. En om stress in december te voorkomen: maak alvast een opzet voor het rooster in december en leg deze voor aan het personeel. Zo zijn alle bezettingsperikelen afgerond voordat die heerlijk drukke periode weer aanbreekt!

Neem contact op met de ondernemersservice

Mag ik jou een dag helpen?

O ja, nog even een extraatje: omdat ik de winkel nog steeds een warm hart toedraag, wil ik één van jullie op zaterdag 9 december helpen. Heb jij hulp nodig met of in jouw winkel? Mail dan naar svdnol@inretail.nl en vertel waarbij ik jou kan helpen!

 

Delen