Geen vraag te gek
088 973 06 00

INretail tevreden met akkoord over betaling huur

Na weken van intensieve onderhandelingen is INretail tevreden met het afgesproken Steunakkoord vanuit de vastgoedsector over huurbetalingen voor de retail. Het helpt de effecten van de coronacrisis in de retail aan te pakken.

Belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen (retail en vastgoed), met steun van de banken en de overheid, samen de financiële pijn verdelen van de huurkosten door het vrijwel wegvallen van de omzet in een groot deel van de winkels door de coronacrisis. Het Steunakkoord is een bodemafspraak die ruimte biedt voor maatwerkoplossingen per retailer, per verhuurder en/of per locatie.

Bekijk hier het Steunakkoord

Verantwoordelijkheid

Jan Meerman was als voorzitter van de stuurgroep Vestigingszaken van Detailhandel Nederland en als directeur van INretail actief betrokken bij de onderhandelingen. Hij is tevreden met het akkoord. “Ik ben blij dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen in dit lastige vraagstuk. Het is mooi om vast te kunnen stellen dat het private partijen lukte tot dit steunakkoord te komen zonder ingrijpen van de overheid. Het besef is er bij iedereen ook dat we nog nauwelijks kunnen inschatten hoe de komende maanden zich gaan ontwikkelen. De afspraak is dat we maatregelen kunnen verlengen als de periode van omzetverlies langer aanhoudt. Nu betekenen deze afspraken een flinke verlichting in de liquiditeit die heel veel retailers keihard nodig hebben om deze periode te overleven”.

Lees hier het bericht dat de betrokken partijen hebben opgesteld

Delen