Geen vraag te gek
088 973 06 00

Investeren in jong talent: aandacht voor scholing in de woonbranche

Nu de omzet in de woonbranche weer aantrekt en zaken zich weer enigszins lijken te ‘normaliseren’, is het zaak om weer wat verder vooruit te kijken. Een belangrijk onderdeel daarin is structurele aandacht voor scholing en personeel. We kampen immers in de branche al jaren met een tekort aan goed opgeleide medewerkers.

Wij vragen jullie aandacht voor twee zaken:

Stageplekken

Er is dringend behoefte aan stageplekken voor MBO’ers die een woongerelateerde opleiding volgen zoals interieuradviseur en verkoper wonen. Een stagiair kan je op allerlei gebieden helpen in je bedrijfsvoering, brengt frisse ideeën binnen en kan jouw toekomstige medewerker worden. Heb je ruimte voor een stagiair, meld dan je vacature op www.stagemarkt.nl. Nog handiger, neem direct contact op met een decaan van een lokale ROC of met de vakschool HMC (Hout en Meubileringscollege) in Rotterdam en Amsterdam .  

Interieurvakman m/v

Wij zijn bezig om het aantal BBL-opleidingen voor de ambachtelijke functies in de woonbranche te vergroten. Dit is de opleiding Woningstoffering op het Summa college in Veldhoven en de opleiding keukenmonteur op het ROC in Tilburg. Beide scholen willen vanaf het nieuwe schooljaar starten met deze opleiding en zijn nog op zoek naar studenten. Ken je iemand die graag via een Leer-Werk constructie bij jouw bedrijf wil starten? Neem dan contact op met Theo van Elk via 06-31 50 63 40 53.

Kijk voor meer informatie ook op www.interieur-vakman.nl en https://www.s-bb.nl/bedrijven

Nu investeren in jong talent betekent op de lange termijn dat je jonge talenten aan jouw bedrijf kan binden in het begin van hun carrière!

Delen