Geen vraag te gek
088 973 06 00

Way of Working (WOW)

Om een positieve samenwerking tussen stylisten en woonondernemers te realiseren en stimuleren is de Way Of Working, opgesteld (WOW). Met de 7 vuistregels volgens de WOW halen beide partijen het maximale uit de samenwerking.

Vind een stylist bij jou in de buurt

De maatschappij verandert en daarmee ook de consument. Die consument wil steeds meer: persoonlijke aandacht, professionele adviezen en op zijn minst een optimale service. In de woonbranche ontzorgen stylisten de consument door met hun creativiteit en expertise ruimtes in te richten. Retailers hebben ervaring met- en kennis van de producten in hun showrooms. 

Winst op vele fronten

Beide partijen kunnen dus inspelen op de consumentenvraag. Samen kunnen ze dat nog beter. Sterker nog, een goede samenwerking tussen retailer en stylist biedt kansen. Zo vergroot de samenwerking het bereik van de retailer: naast de directe consument heeft hij nu ook een ‘indirecte’ consument via de stylist. De stylist kan op zijn of haar beurt tijdens zijn werk gebruik maken van de showrooms (presentaties, stalen en toebehoren) en van de kennis van de retailer. Winst op vele fronten.

7 vuistregels 

De 7 vuistregels volgens de WOW helpen stylist en retailer om een prettige samenwerking aan te gaan. Wat spreek je af over het gebruik van de showroom? Wie neemt welke verantwoordelijkheid? Hoe ga je een samenwerking op langere termijn aan? En, spreek je wel of geen 'fee' af? 

INretail en BNS Crisp 

Na verschillende denktanks en bijeenkomsten is deze WOW, is een standaard in de keten, opgesteld. De WOW is geschreven volgens de visies van belangenverenigingen INretail (grootste brancheorganisatie in Nederland voor de retail non-food) en BNS Crisp (Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten). Door deze professionalisering in samenwerking creëren we een optimaal rendement in de branche. 

Meer informatie 

Wil je meer weten over de WOW? Lees dat de uitgebreide aanleiding en filosofie achter de WOW. We hebben een juridisch document opgesteld waarin je de afspraken tussen stylist en retailer kan vastleggen zodat je allebei weet waar je aan toe bent. 

De WOW      Modeloverenkomst WOW      Folder WOW 

 

Delen