Geen vraag te gek
088 973 06 00

Scholing in de woonbranche

We zetten werken in de woonbranche weer op de kaart!
Werken in de woonbranche weer op de kaart!

Ambachtsmensen in de woonbranche. We kunnen niet zonder! Toch lijkt het structurele tekort aan vakmensen in onze branche te stijgen. Het vinden, opleiden en binden van vakmensen wordt de komende jaren topprioriteit. Daarom zetten we met de hele branche werken in de woonbranche weer op de kaart. Bijvoorbeeld door de campagne de Interieurvakman (m/v). 

Contactpersoon

DE INTERIEURVAKMAN (M/V)

Een nieuwe, hippe naam voor diverse ambachten in de woonbranche: de interieurvakman . Een titel waar je trots op mag zijn! 

Campagne

Met de campagne "Interieurvakman: Maak het in de woonbranche!" maken we scholieren, instromers en nieuwkomers enthousiast om te werken in de woonbranche!

 Lees meer 

Erkend Leerbedrijf

De vakmensen in spé moeten ervaring opdoen in de praktijk om de fijne kneepjes van het vak leren. Dan kunnen ze daarna meteen aan de slag. Word ook Erkend Leerbedrijf! 

 Lees meer 

Toolkit

Ontdek tips en tools hoe jij (jong) talent enthousiast kan maken om een opleiding te volgen of om bij jou te komen werken.  

 

 Lees meer 

Vloggen over de interiervakman

In deze aflevering wordt Lise een echte interieur vakvrouw. Ze gaat aan de slag bij Rhetap Projectinrichting om samen met twee junior woningstoffeerders een vloer te leggen.

Junior kampioen woningstoffeerder

And the winner is… Diederik van de Kamp! Eind september 2019 werd het Nederlands kampioenschap voor Woningstoffeerders georganiseerd. Er was een wedstrijd voor junioren die zelf een motief van verschillende materialen mochten maken. 

“Dit vak heeft zoveel mooie onderdelen”

Als je als woningstoffeerder écht een uitblinker bent kun je meedoen aan het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Woningstofferen. De kampioen van 2018 is Anco Rijstenbil. Hij werkt bij woninginrichter Sjerk Slagmolen uit Bergen op Zoom die enthousiast uitlegt wat het vak zo mooi maakt.

Trainen voor het NK Woningstofferen

Het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen vindt plaats tijdens de vakbeurs Incoda in Gorinchem (15, 16 en 17 september). Iedere woning- en/of projectstoffeerder kan meedoen aan dit NK. Junioren hebben hun eigen competitie! Hoog tijd om te trainen, en dat doet dit jonge talent bij Woontotaal Acadamy. 

Open dagen en doe-middagen