Geen vraag te gek
088 973 06 00

3-daagse cursus Woontrends

Aan de slag met de woontrends 2020

In de eerste helft van dit jaar heb je kennis gemaakt met de woontrends voor 2020: inner retreat, blended cultures, street savage en flintstone chique. De presentaties van trendwatcher Aafje Nijman en de trendwaaier zijn de eerste tools die we hebben gelanceerd. Nu mogen we een nieuw onderdeel toevoegen aan ons programma: een 3-daagse workshop Woontrends.

Wat houdt het in?

In het najaar vindt de allereerste 3-daagse workshop plaats. In samenwerking met de NIA Academy, de opleider in interieur en styling hebben we speciaal voor INretail-leden een workshop ontwikkeld. Je leert hoe je vanuit jouw identiteit aansluiting vindt (middels de trends) bij de consument van nu. Praktische vaardigheden zoals moodboarding en het maken van een interieuradviesplan komen aan bod. 

Praktisch

 • Data: 28 oktober 2019, 4 november 2019 en 11 november 2019. 
 • Tijd: een cursusdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
 • Waar: De Woonindustrie, Nieuwegein
 • Door: NIA-docenten, trendwatcher Aafje Nijman en brancheadviseur Wonen Anna Hutten
 • Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12
 • Inclusief: lunch, koffie en thee

Meld je direct aan! 

Wat levert het op?

Na deze drie dagen tijd lukt het om vanuit je eigen identiteit aansluiting te vinden en te houden met de tijdsgeest en de consument om relevant te blijven. Je snapt welke trends passen bij jouw winkel en hoe je deze kan vertalen naar je eigen winkel en naar de wensen van de consument. Op hoofdlijnen ziet de dag er als volgt uit:

 • Dag 1
  Wat is het DNA van je bedrijf? Wat zijn je kernwaarden en wie is je doelgroep? Dit is het vertrekpunt voor de rest van de cursus. We kijken naar de huidige tijdgeest en de woontrends die daardoor ontstaan. 
 • Dag 2
  Leer de basis van moodboarding. Dé communicatietool om klanten te adviseren en om je eigen winkel perfect te stylen.
 • Dag 3
  Maak een interieuradviesplan voor een klant van jouw winkel. Je leert de woontrends 2020

Wat zijn de kosten?

€595,- (onderwijs is btw-vrij).

Deze 3-daagse workshop is een investering die het dubbel en dwars waard is. Hoe beter jij de klant kan bedienen, hoe beter je voorbereid bent om te groeien richting 2030.

Aanmelden

De aanmeldingsprocedure loopt via de NIA.

Meld je direct aan!                       Meer informatie van de NIA

Woontrends in 2020 | Retail richting 2030

Inspiratie opdoen, collecties inkopen, de winkel stylen, consumenten adviseren. Allemaal momenten waarbij jij de laatste woontrends wil weten. Met Woontrends IN 2020 word je wijzer in de woontrends van 2020. Zo kom je in je kracht en lukt het om vanuit eigen identiteit aansluiting te vinden en te houden met de tijdsgeest en de consument om relevant te blijven richting 2030. Deze workshop is onderdeel van het programma Retail richting 2030.