Geen vraag te gek
088 973 06 00

Alternatieve financieringsvormen

Alternatieve financieringsvormen worden steeds vaker ingezet. Banken zeggen steeds vaker 'nee'. Hierdoor is het voor jou als ondernemer moeilijker om de financiering van je bedrijf rond te krijgen. Als je van plan bent je eigen bedrijf te starten, zal je eerst een ondernemingsplan moeten opstellen. Dit plan is heel belangrijk, want het geeft banken en investeerders inzicht in jouw ideeën en doelstellingen en de financiële haalbaarheid ervan. Wanneer geld lenen bij de bank geen mogelijkheid is, kijken wij met je naar de alternatieve financieringsvormen. Wij kunnen je naast het bedenken van alternatieve financieringsvormen ook helpen met het opstellen en controleren van jouw ondernemingsplan.

Onderneming beginnen met de hulp van alternatieve financiers

Je hebt verschillende manieren om de financiering van je bedrijf rond te krijgen wanneer het via de bank niet lukt. Soms heb je te maken met een mix van banken en alternatieve financiers. Dit wordt ook wel een financieringsmix of stapelfinanciering genoemd. Daarnaast werken sommige vormen van financiering via de overheid of met de hulp van subsidies. Welke mogelijkheden heb je om je onderneming te bekostigen?  

  • crowdfunding;
  • microkrediet;
  • factoring;
  • leasing;
  • Bijstandsverlening Zelfstandigen.

Dit zijn slechts een aantal manieren om je bedrijf draaiende te houden. Crowdfunding is een bekend fenomeen onder beginnende artiesten die een publiek zoeken om hen te sponsoren. Als beginnende onderneming is het echter ook mogelijk om via een platform mensen te vragen een klein of groot bedrag in jouw bedrijf te investeren. Het opzetten van een succesvolle campagne kost echter veel tijd. In plaats daarvan is het aanvragen van een microkrediet ook in trek onder retailers. Dit is een zakelijke lening van maximaal 50.000 euro voor zowel startende als bestaande ondernemers in het mkb. Een andere mogelijkheid is de Bijstandsverlening Zelfstandigen. Vraag de Bbz aan als je een bedrijf wilt starten vanuit een inkomen of bijstandsniveau of als je tijdelijke financiële problemen hebt.

Advies over de financiering van je bedrijf

Het starten van een onderneming brengt veel vragen en twijfels met zich mee. Maar ook wanneer je al langer een bedrijf onder je hoede hebt, kunnen er nieuwe vragen aan de oppervlakte komen. Schakel INretail in voor bedrijfsadvies & financiering. Onze ondernemersservice brengt je in contact met de juiste retailadviseur om naar je te luisteren en je verder te helpen met het verwezenlijken van jouw droom. Hierbij worden ook de alternatieve financieringsvormen met je besproken. In een eerlijk gesprek leggen we je uit wat de risico's en mogelijkheden zijn. Welke risico's kleven er aan het aanvragen van een microkrediet? Hoe werkt leasing precies en past deze vorm van financiering bij mijn onderneming? Op deze manier weet je beter waar je kunt beginnen om jouw droom waar te maken!

Voorbeelden van alternatieve financieringsmogelijkheden

Geld nodig en de bank werkt niet mee? Dan helpt INretail bij het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden. Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Ook Ian Brandwijk heeft de juiste oplossing gevonden voor de financiering van zijn bedrijf.