Automatische concepten 24

Column Dave • Terreinwinst boeken

25 augustus 2022

Het is zonneklaar dat we de komende maanden moeten zien te dealen met verschillende uitdagingen die op ons afkomen. De dalende koopkracht, de stijgende energieprijzen, de indexatie van de huurprijzen die soms zelfs oploopt tot 10%. En dan komen daar ook nog de betaling van de uitgestelde belastingen en de teveel ontvangen bedragen in het kader van de NOW- en TVL-vergoedingen bij. Je zou er moedeloos van worden. Toch is er maar één reactie mogelijk: blijf ondernemen!

Focussen

Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Het gevaar dat we elkaar de put in praten ligt op de loer. Ik ga niet zeggen dat het gemakkelijk wordt, maar we hebben in onze branche wel voor hetere vuren gestaan. We hebben immers met elkaar de coronacrisis overleefd. Dat was op zijn zachtst gezegd een extreem uitdagende periode. Laten we ook in de komende lastige maanden focussen waarop we altijd goed zijn geweest: het persoonlijk adviseren van consumenten bij de aankoop van schoenen.

Invloed

Zoeken naar oplossingen en creatief zijn is het devies. Dit is het moment om te kijken hoe je jouw markt en je eigen situatie positief kunt beïnvloeden. Wellicht de marge verhogen door nog scherpere keuzes te maken in de leveranciers waarmee je samenwerkt. Meer nadruk leggen op de verkoop. Verdere besparing van de kosten. Stuk voor stuk aspecten van het ondernemen waarop je zelf invloed kunt uitoefenen. En ook al win je daarmee soms maar een paar procent, het effect is dat je een positief resultaat boekt.

Keuzes

Van elkaar napapegaaien is nog nooit iemand beter geworden. De ervaring leert dat dit alleen maar averechtse gevolgen heeft. Grijp de mogelijkheid aan om duidelijkere keuzes te maken op alle aspecten waarop je terreinwinst kunt boeken. Heb je hulp nodig? Of wil je gewoon even sparren? INretail staat er klaar voor om met jouw te klankborden. 

Vragen?

Heb je een vraag of wil je sparren met een adviseur? Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Dave Quadvlieg

Dave Quadvlieg

Branchecoördinator sport

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.