MVO kennisbank

Sebastian blogt: Beurzen blijven belangrijk voor oriëntatie nieuwe collecties

15 juni 2022

Het is meer dan twee jaar geleden dat er op Nederlandse bodem een modebeurs plaatsvond. De coronamaatregelen troffen de beurzen zo dat de organisaties meerdere edities aan zich voorbij hebben moeten laten gaan. Maar gelukkig kan het weer en zal op zondag 10 en maandag 11 juli de Modefabriek in de RAI in Amsterdam echt plaats vinden en zijn wij natuurlijk ook van de partij.

Voor 2022 kan je als moderetailer uitkijken naar een breed scala van beurzen waaronder:

Zelf zullen wij aanwezig zijn op de Modefabriek en CIFF dus wil je bijpraten met een kop koffie weet ons dan te vinden!

Wil je jouw geheugen weer even opfrissen over waar welke beurs nou goed in is? We vroegen Monique Bastiaansen (Bastiaansen Modestad) over haar bezoek aan de CIFF en Dick Bijnen (Bijnen Mode) naar zijn bezoek aan de Pitti UOMO.

Bastiaanse Modestad bezocht met haar inkoopteam de CIFF in Kopenhagen

Monique: ‘Het bezoeken van beurzen is voor ons van essentieel belang, we kunnen ons simpelweg niet in een inkoopafspraak laten inspireren én een order schrijven. Als Bastiaansen Modestad oriënteren we ons natuurlijk op trends maar ook op het modebeeld en de kleuren die we zelf willen neerzetten. Voor ons viel de CIFF een klein beetje tegen, maar dat moet wel in het perspectief meegenomen worden dat men door de versoepelingen van maatregelen maar zeer weinig tijd had om een inspirerende beurs neer te zetten. We verheugen ons daarom al wel weer op de volgende editie. Revolver bood die inspiratie gelukkig wel waardoor onze keuze om toch deze internationale beurs te bezoeken werd benadrukt.

Voor ons als moderetailer is het belangrijk om je breed te oriënteren, om goed te blijven kijken naar de samenwerkingsverbanden met je leveranciers en om kritisch te blijven wat voor jou past, zowel in doorverkoop als in totaal modebeeld. Daar horen beurzen simpelweg bij!’

Dick Bijnen van Bijnen Mode bezocht de Pitti UOMO in Florence

‘Ik ben naar de Pitti geweest omdat ik om te beginnen ontzettend leuk vindt om naar beurzen te gaan. Het is een leuke afwisseling met de normale gang van zaken. Maar hoe meer je ziet, hoe beter je geïnformeerd bent en beter kunt anticiperen op veranderingen in het modebeeld. Binnenkort zal ik ook Berlijn en de Modefabriek bezoeken.’

Sebastian Galjaard

Sebastian Galjaard

Brancheadviseur mode

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.