Projectbezoek ‘Retail & Binnensteden’

INretail en DNWS organiseren de inspirerende bijeenkomst ‘Retail & Binnensteden’ in de binnenstad van Amsterdam op donderdag 28 maart van 9.00 uur tot 13.00 uur. Dit projectbezoek organiseren wij in samenwerking met retail-adviesbureau Sandenburg-DST.

Let op: maximaal 25 plekken beschikbaar.

Programma

Wij beloven inspiratie, netwerkgelegenheid en nieuwe inzichten over ontwikkelingen in grote binnensteden en in de retailsector. Welke ontwikkelingen zien we als het gaat om klantbeleving en nieuwe retailconcepten? Hoe kijken retailers naar grote binnensteden qua vestigingsbeleid? En wat is het perspectief van gemeenten en centrummanagers? Binnensteden zijn volop in ontwikkeling met een nieuwe mix aan functies van winkelen, wonen, werken en recreëren. Hoe stel je als stadspartners de bezoeker centraal en werk je tegelijkertijd aan een heldere propositie van het verblijfsgebied? Denk ook aan openingstijden, evenementen, branchering en doelgroepenbeleid. Lokaal samenwerken blijft essentieel.

 • 8.30 tot 9.00 uur: inloop en ontvangst bij Sandenburg-DST
 • 9.00 uur: Presentatie ‘Trends en ontwikkelingen in grote binnensteden, het belang van retail en belevingsconcepten voor het versterken van verblijfskwaliteit’ door Markus Konings en Rupert Parker Brady van Sandenburg-DST
 • 10.00 uur: Presentatie ‘Lokale betrokkenheid van grootwinkelbedrijven’ door Joyce Verdijk van INretail en Hester Bunnik van Platform DNWS
 • 10.30 uur: Retail Safari door de binnenstad van Amsterdam met een bezoek aan:
  – Tony’s Super Store
  – House of Rituals
  – De nieuwe Adidas Flagship Store
  – Lynk & Co Amsterdam Club
  – Project ‘Amstel 1 Gemaakt in Amsterdam’
  Sandenburg-DST is in de hoofdstad nauw betrokken bij de metamorfose van het stadhuis aan het Waterlooplein. De plint van de Stopera wordt in 2025 een open, gastvrije en levendige plek die verbinding maakt met de omgeving. ‘Amstel 1 Gemaakt in Amsterdam’ is de naam van een collectief ondernemers die ontwikkelaar en exploitant zijn van de ruimtes op de begane grond voor horeca, retail, leisure en ambachtelijke klantbelevingsconcepten. Mede-initiatiefnemer Markus Konings geeft een rondleiding achter de schermen samen met David Brandwagt, Kwartiermaker Fysiek van gemeente Amsterdam over het miljoenenproject.
 • 12.15 uur: Lunch
 • 13.00 uur: Einde programma

Waarom wil jij hierbij zijn?

Tijdens deze interactieve bijeenkomst brengen we grootwinkelbedrijven, gemeenten en centrummanagers bij elkaar. Waarom? Samen komen we tot betere ideeën die zorgen voor aantrekkelijke binnenstedelijke gebieden waar bezoekers langer verblijven en meer besteden.

Praktisch

 • Donderdag 28 maart 2024
 • 09.00 – 13.00 uur
 • Sandenburg-DST, de Ruijterkade 113-4 (naast Amsterdam Centraal)

Aanmelden

Wil jij erbij zijn? Meld je dan hier aan!

Joyce Verdijk

Joyce Verdijk

Intrapreneur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.