Geen vraag te gek
088 973 06 00

Gratis advies en workshop: hoe houd je jouw team fit en vitaal?

Fit IN retail: Ondernemers die werk maken van gezondheid, betrokkenheid en de ontwikkeling van hun medewerkers, zijn succesvoller! Het zorgt voor minder ziekteverzuim, hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier.

Hoe zorg je dat jouw onderneming fitter wordt?
Doe mee met: Fit IN retail. Gratis advies en een leerzame workshop. Het Fit IN retail-traject begint met het bezoek van een heuse vitaloog. Hij kijkt samen met jou naar hoe de balans tussen werk en privé er in jouw team voor staat en stelt hiervoor een actieplan op om deze te verbeteren of continueren. Vervolgens neem je deel aan één van de verschillende workshops voor medewerkers of leidinggevenden. Je haalt hierna (nog) meer resultaat uit je talent, loopbaan en privéleven.  

Kortom... Wil jij als werkgever:
 • een goede werksfeer;
 • weinig verzuim;
 • gemotiveerde medewerkers, die graag bij jou werken?
En willen jouw medewerkers:
 • een goede werk- en privébalans;
 • voldoening uit het werk halen;
 • lekker in hun vel zitten;
 • de juiste match tussen hun competenties en uitdagingen?

Meld je dan aan voor het gratis Fit IN retail-traject. 

 
Door dit traject heeft onze teamspirit een enorme boost gekregen dat uitstraalt op de klanten. Wij blij, klanten blij!

Hoe meld ik mij aan?

Stap 1: Aanmelden en telefonische intake
Meld je hier aan. Vervolgens neemt de vitaloog telefonisch contact met je op, hij bespreekt het traject met je en maakt een afspraak om langs te komen.
 
Stap 2: Bezoek vitaloog en kosten-baten-analyse
De vitaloog (zie www.vitalogisch.nl) komt naar je toe. In een persoonlijk gesprek met jou (en bij voorkeur samen met een medewerker) laat hij aan de hand van een tool jullie zien wat al goed geregeld is (op het gebied van gezondheid, vakkennis, werk-privé balans en de motivatie van medewerkers) en op welke punten verbeteringen aangebracht kunnen worden.
De tool laat vervolgens precies zien wat er gebeurt als je investeert (of niet investeert), welke interventies ingezet kunnen worden, wat deze kunnen opleveren (of kosten) en je ontvangt daarnaast een concreet actieplan.
 
Stap 3: Workshop
Afhankelijk van het actieplan maak je een keuze uit één van de volgende workshops (geschikt voor teams tot 12 personen):
 
 • Vitaal zijn, goed voelen
  We doen de LifeStyleQuiz en denken na over waarom je wilt investeren in je gezondheid. Je krijgt tips en inzicht in beweging op je werk, gezonde voeding, ontspannen en goed slapen en de zin en onzin van stress.
 • Work Life balance
  We beginnen met de BalanceQuiz en kijken hoe het is gesteld met jouw Work Life Balance: hoe maak je keuzes, hoe staat het met jouw energie- en stressniveau? Al deze inzichten verwerken we in een persoonlijk actieplan.
 • Mijn gedrag als verkoopmedewerker
  Elke klant, dus ook elk persoon is anders. Dit geldt ook voor jou als verkoopmedewerker. De kunst is je aan te passen aan de klant, maar wel jezelf te blijven. Dit laatste zorgt ervoor dat je ‘echt en authentiek’ blijft. Wat is jouw kracht als verkoper en wat is de ideale teamrol voor jou? Hier gaan we op in tijdens deze workshop.
 • Situationeel leiderschap (voor leidinggevenden en ondernemers)
  Niet iedere medewerker is hetzelfde en ook niet iedere situatie is hetzelfde. Elk moment kan dus om een andere aanpak qua leiderschap vragen. Tijdens deze sessie zoomen we in op het leidinggeven in diverse situaties bij verschillende personen.
 • Functioneringsgesprekken voeren (voor leidinggevenden en ondernemers)
  In deze workshop gaan we in op het voeren van een functioneringsgesprek. Hoe bereid je je voor, welke formulieren gebruik je, hoe ga je om met discussie en hoe maak je de gemaakte afspraken concreet, zijn vragen die we behandelen.
Wil je een 2e of meerdere workshops? Dat kan, deze valt echter niet meer onder de subsidie. De additionele kosten zijn in overleg en afhankelijk van de groepsgrootte.
 
Voor de vitaliteitstraining hoefde ik niet te betalen; die was gesubsidieerd. Het was echt de moeite waard. Jeroen Vromans van Decokay Vromans (Rijen en Etten-Leur) heeft met zijn team het 'Fit IN retail-traject' doorlopen. In Team Magazine van MKB Nederland lees je hoe hij dit heeft ervaren.


De spelregels:

 • Je hebt minimaal 5 tot maximaal 250 medewerkers.
 • Jullie zijn bereid minimaal 20 uur tijd te investeren. We vragen je hiervoor een urenregistratie bij te houden.
 • Jullie nemen vervolgens deel aan stap 2 en stap 3. 
 • Ondernemers die eerder hebben meegedaan aan het adviestraject (medewerkers en onderneming klaar voor de toekomst 2015/2016) zijn helaas uitgesloten van deelname. 

Dit ESF subsidietraject wordt mogelijk gemaakt door Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland, INretail en Vitalogisch.

Meer info en inspiratie over Goed Werkgeverschap vind je hier.

* verplichte velden

Delen

Recent nieuws

Gerelateerd aan dit artikel