Sturen op een beter rendement

Sturen op een beter rendement

Hoe optimaliseer je het rendement van jouw winkel? Wat is jouw visie en doel en hoe speel je in op de nieuwste trends? Hoe verhoudt jouw bedrijf zich tot de directe concurrentie? Deze belangrijke vragen zijn essentieel om de strategie van jouw onderneming te bepalen. INretail begrijpt dat je als ondernemer vaak geen tijd hebt om je hier volledig op te richten en biedt daarom gratis tools aan om jou op weg te helpen naar meer succes.

Maak gebruik van de gratis tools 

Onze bedrijfsadviseurs hebben speciale tools ontwikkeld waarmee je meer inzicht krijgt in het rendement van jouw onderneming. Denk aan het opstellen van prognoses, het verbeteren van je liquiditeit en meer grip krijgen op je inkoopbudget.

Prognosetool 

Met onze prognose tool stel je eenvoudig en snel jouw eigen prognose op. Je vergelijkt hierin jouw resultaten met die van vergelijkbare ondernemingen binnen jouw branche. Zo krijg je inzage in waar je goed presteert en waar verbetering mogelijk is.. 

Download de prognosetool

Liquiditeitstool  

Met onze liquiditeitstool krijg je inzicht in hoe jouw liquiditeit zich per maand gaat ontwikkelen op basis van de exploitatieprognose. Zo kun je betalingsafspraken maken met leveranciers of een tijdelijke financiering aanvragen bij een tekort in bepaalde maanden.

Download de liquiditeitstool

Inkooptool 

Onze inkooptool biedt meer grip op je inkoopbudget. Zo voorkom je dat je teveel inkoopt in relatie tot je omzetdoel en behaal je een optimaal rendement op je ingekochte collectie.

Ga naar de inkooptool

Margecalculator 

De brutowinstmarge is het belangrijkste sturingsinstrument binnen jouw onderneming. Met onze margecalculator krijg je inzage op de invloed van korting op jouw marge en kies je zelf welke beslissingen bijdragen aan jouw succes.

Download de margecalculator

Begeleiding en coaching

Bij INretail begrijpen we dat het invullen van financiële tools slechts het begin is van het verbeteren van de prestaties van je onderneming. Daarom bieden onze ervaren bedrijfsadviseurs begeleiding aan om je te ondersteunen bij de volgende stappen na het invullen van deze tools. Samen met onze experts bepaal je hoe deze begeleiding eruit zal zien, zodat je optimaal kunt profiteren van de resultaten.

Onze begeleiding begint met het geven van advies en het opstellen van een concreet verbeter- of actieplan dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. We identificeren samen de concrete stappen die genomen moeten worden om de gewenste resultaten te behalen. Hierbij houden we rekening met een duidelijke tijdlijn, zodat je weet wat er van jou wordt verwacht en wanneer bepaalde acties moeten worden uitgevoerd.

Bij INretail geloven we in maatwerk en flexibiliteit, daarom bieden we verschillende manieren van begeleiding aan. Dit kan variëren van persoonlijke adviesgesprekken op locatie of bij ons op kantoor, tot online vergaderingen via Microsoft Teams. We kunnen ook rapporten, informatie en ondernemersprestaties evalueren, evenals een gedetailleerde analyse van je financiële resultaten maken.

Tijdens onze gezamenlijke gesprekken bespreken we hoe de coaching en begeleiding het beste kunnen worden ingevuld en bepalen we de gewenste frequentie van de sessies. Op basis hiervan maken we afspraken over de financiële vergoeding voor de coaching, zodat je vol vertrouwen kunt investeren in de groei en verbetering van je onderneming.

Bij INretail streven we ernaar om je de best mogelijke ondersteuning te bieden bij het bereiken van jouw doelen. Met onze begeleiding na het invullen van financiële tools leggen we de basis voor een succesvolle toekomst van jouw onderneming.

Advies nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar voor advies en vragen over cijfers, tools, overnames en andere bedrijfsadviezen. Neem contact op met onze adviseurs en stuur naar een beter rendement!

Advies nodig?

Voor juridische vraagstukken, vragen over financiering, hr of andere simpele en complexe kwesties kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Contacteer de adviseur Bel ons
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.