Overnemende partij

Bedrijfsovername: De nieuwe toekomst voor starters en ondernemers

Groeien of starten? Dat is de vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. Het oprichten van een nieuwe onderneming is zeker een optie, maar wat als ik je vertel dat er een andere route is die mogelijk succesvoller is? Uit onderzoek blijkt namelijk dat starters een hoger slagingspercentage hebben na een bedrijfsovername dan na de start van een onderneming. In dit artikel geven we je inzicht in hoe en waar je bedrijven kunt vinden die te koop staan.

Eigen netwerk: Jouw sleutel tot succes

Vaak is het eigen netwerk het startpunt voor een succesvolle overname. Simpelweg je intentie om een bedrijf over te nemen delen in je zakelijke en privé netwerk kan de deur openen naar mogelijkheden. LinkedIn is een uitstekend platform om dit te doen. Maar vergeet ook niet de hulp van een adviseur, accountant, bank, brancheorganisatie, of vakbladen.

Online aanbieders: Ontdek jouw droombedrijf

Er zijn diverse online platforms die ondernemingen te koop aanbieden. Deze sites zijn vaak niet alleen gericht op de retail maar hebben een breed scala aan branches in hun aanbod. INretail werkt samen met Bedrijventekoop en Brookz, en plaatst ook profielen op haar eigen website en LinkedIn. Zie hier het aanbod op dit moment.

Zoekprofiel: Laat de onderneming jou vinden

Bij veel online aanbieders kun je een zoekprofiel aanmaken om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een bedrijf ter overname. Zo ontvang je meldingen wanneer er een match is met jouw wensen.

Databank INretail: Jouw gids naar de ideale overname

De bedrijfsadviseurs van INretail zijn er om je te helpen met het vinden van het perfecte bedrijf om over te nemen. Schrijf je in bij de databank van INretail en vergroot je kansen aanzienlijk.

Aankoopbegeleiding: Deskundige hulp bij elke stap

Of je nu in gesprek bent met een verkopende partij of al een bedrijf op het oog hebt, het kan complex zijn. De bedrijfsadviseurs van INretail kunnen je ondersteunen in het volledige aankoopproces, van onderhandeling tot financiering.

Conclusie

Bedrijfsovername is een fascinerende route voor zowel starters als bestaande ondernemers. Of je nu vertrouwt op je netwerk, online aanbieders, of de begeleiding van experts zoals INretail, er zijn mogelijkheden te over. Begin vandaag nog met jouw zoektocht en maak de stap naar een succesvolle toekomst.

Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.