financiële planning

De financiële planning: Voorbereiden op de verkoop van je bedrijf

Het nemen van de beslissing om je bedrijf te verkopen is niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat. Dit proces vereist nauwgezette planning en voorbereiding, vooral op financieel gebied. Een van de essentiële vragen die je jezelf moet stellen is: wat is jouw gewenste of benodigde inkomen na de verkoop? De overdracht van jouw bedrijf zou idealiter moeten resulteren in een aanzienlijk vermogen en een spaarpot voor je pensioen. Voor velen maakt de opbrengst van de verkoop van de onderneming een belangrijk deel uit van hun geplande pensioen.

Potentiële inkomensbestanddelen na de verkoop

Je post-verkoopinkomen kan uit verschillende bronnen komen, waaronder:

  • Algemene Ouderdomswet (AOW) uitkeringen
  • Opgebouwd pensioen
  • Lijfrente-uitkeringen
  • Verhuuropbrengst van onroerend goed
  • Dividenden op aandelen
  • Rente op spaartegoeden
  • Eventuele andere inkomsten

Het bereiken van een optimale financiële uitkomst

Het is verstandig om tijdig met een fiscaal adviseur of financiële planner in gesprek te gaan. Samen kun je onderzoeken hoe je tot een optimale financiële uitkomst van de overdracht van jouw bedrijf komt. Het is ook essentieel om strategieën te bespreken voor het veiligstellen en beheren van jouw inkomen en vermogen na de verkoop.

Voor meer informatie over de fiscale gevolgen van het stoppen of verkopen van jouw bedrijf, kun je terecht bij de bedrijfsadviseurs van INretail. Zij bieden waardevolle inzichten en adviezen die kunnen helpen bij jouw voorbereidingen.

Professioneel advies bij de hand

Bij INretail werken we samen met specialisten die ondernemers kunnen adviseren op het gebied van fiscaal advies en financiële planning. Onze experts staan klaar om je te begeleiden tijdens dit cruciale traject, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt uit de verkoop van jouw bedrijf. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Het verkopen van jouw bedrijf is een ingrijpende beslissing met significante financiële implicaties. Door jezelf goed voor te bereiden en deskundig advies in te winnen, kun je ervoor zorgen dat je klaar bent voor de volgende fase van jouw financiële toekomst.

Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.