Overnemende partij

Overnemende partij

Je wilt groeien of starten. Dit kun je doen door een nieuwe onderneming op een nieuwe locatie op te richten, maar dat kan ook door een onderneming over te nemen. Zeker bij starters is uit onderzoek gebleken dat zij een hoger slagingspercentage hebben na een bedrijfsovername dan na de start van een onderneming.  

Hoe en waar vind je bedrijven die te koop staan? 

Eigen netwerk 

Veel bedrijven die worden overgenomen, komen voort uit contacten in het eigen netwerk. Je kunt hier heel eenvoudig een start mee maken door in je eigen zakelijke én privé netwerk aan te geven dat je op zoek bent naar een bedrijf ter overname. LinkedIn is hiervoor een prima geschikt sociaal medium. Daarnaast kun je ook zoeken via een adviseur, accountant, bank, brancheorganisatie(s) of vakblad(en). 

Online aanbieders 

Er zijn meerdere partijen die ondernemingen via online platformen te koop aanbieden. Door je op deze sites te oriënteren, kun je wellicht het droombedrijf vinden waar je naar op zoek bent. De meeste van deze sites zijn niet specifiek georiënteerd op de retail, maar hebben alle soorten branches in hun aanbod opgenomen. 

INretail heeft ervoor gekozen om samen te werken met Bedrijventekoop en Brookz. Daarnaast plaatst INretail de profielen ook op haar eigen website en wordt gebruik gemaakt van LinkedIn.  

Maak een zoekprofiel aan 

Bij de online aanbieders voor bedrijfsovernames kun je ook kenbaar maken dat je op zoek bent naar een bedrijf ter overname. 

Databank INretail 
De bedrijfsadviseurs van INretail begeleiden veel verkopende partijen bij de verkoop van hun onderneming. Door je in te schrijven in de databank van INretail vergroot je je kans om een aantrekkelijk bedrijf over te nemen. 

Aankoopbegeleiding 

Ben je in gesprek met een verkopende partij of heb je een bedrijf op het oog, maar heb je ondersteuning nodig in het aankoopproces? De bedrijfsadviseurs van INretail kunnen je in het volledige proces ondersteunen. Van wat een reële overnamesom is tot het onderhandelingsproces en van het vastleggen van afspraken in een overname overeenkomst tot de begeleiding voor het verkrijgen van een financiering.   

Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.