INretail bedrijfsadvies

Zet je onderneming voort: Ontdek jouw toekomstgerichte kansen

Je bedrijf ademt financiële vitaliteit en stoppen is geen optie, want de passie voor het ondernemen brandt nog volop. Maar vraag jezelf eerst: was er een toekomstgericht exploitatieplan? Daarna zijn er drie cruciale elementen om te overwegen. Is je bedrijfsmodel future-proof? Hoe staat het met je rendement? En is er extra financiering nodig?

Is je bedrijfsmodel future-proof?

Als je een positief resultaat had voordat er een buitengewone situatie ontstond die tot verlies leidde, maar je kon nog steeds je financiële verplichtingen nakomen, dan lijkt je basis solide voor de toekomst. In deze fase is het echter cruciaal om te onderzoeken of je bedrijfsmodel nog steeds future-proof is. We hebben een scala aan gratis tools beschikbaar gesteld die je helpen om dit te onderzoeken.

Wat is je rendement?

Zodra je inzichtelijk hebt wat je kunt optimaliseren en waar je kansen en uitdagingen liggen, kun je een exploitatiebegroting maken. Hiermee wordt duidelijk wat het rendement van je onderneming zal zijn. Een belangrijk element van de prognosetool is een liquiditeitsbegroting. Dit geeft je direct inzicht of je het hele jaar door voldoende liquide middelen hebt om je rekeningen te betalen en of je over- of onderbudgetteert. Vervolgens zoek je naar mogelijkheden om je cashflow, het verschil tussen inkomsten en uitgaven, te optimaliseren. Maak hierbij gebruik van de prognosetool.

Heb je extra financiering nodig?

Moet je extra financiering regelen om deze uitdagende periode te overbruggen? Gezien de toenemende terughoudendheid van banken om leningen te verstrekken, is het absoluut essentieel om een solide plan op te stellen. INretail staat klaar om je te helpen bij het vaststellen van je kredietbehoefte en het indienen van een aanvraag. Hier lees je er meer over.

Rob Drost

Rob Drost

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.