Geen vraag te gek
088 973 06 00

Hoop doet leven

Hart-onder-de-riem-column door Branchespecialist Mode Edwin Belt

Afgelopen weken is een ieder van ons op een sneltrein gestapt, we werden geleefd. Je stond er mee op en je ging ermee naar bed. Je moest beslissingen nemen voor je bedrijf, je medewerkers, jezelf en je gezin. Iedereen had wel een advies, vooral over rationele zaken. Maar niets was zeker en iedere dag kon zomaar anders uitpakken. Het ene moment ging je uit eten en was je op weg naar je favoriete restaurant, het volgende moment besluit de overheid dat alle horeca binnen een halfuur gesloten moest zijn. Of afgelopen vrijdagavond, een grote teleurstelling, nog geen 24 uur later voerde euforie de boventoon en heeft het lobby effect zijn werk gedaan! Niets is zeker en niets is wat het lijkt.

Hoe nu verder?

Nu we zo’n 3 weken onderweg zijn willen we vooral weten ‘Hoe nu verder?’. Dinsdag 31 maart weten we iets meer, je kan dan anticiperen op scenario’s. Zoals wat moet ik regelen als straks...

Als straks... iedereen weer naar buiten mag, naar de sociale plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten en we ons leventje weer gaan oppakken?

Als straks... de winkel weer open gaat en je jouw klanten weer in je winkel mag begroeten.

Als straks... je weer bruist van de ideeën om leuke events te organiseren.

Als straks... toch iedereen nog iets langer thuis moet verblijven in deze onzekerheid.

Maar in een tijd waarin de situatie elke dag kan veranderen wil je voor nu maar één ding: Hoop!

Hoop

Hoop op dat het straks voorbij is en hoop dat jij, je gezin, je medewerkers en je bedrijf de draad weer mogen oppakken. Hoop dat de branche mede door dit virus gereset is en we hebben geleerd elkaar op te zoeken bijvoorbeeld in ketensamenwerking.

Deze vastberadenheid dat het goed gaat komen houdt ons nu op de been. Breng daarom jouw hoop over op je medewerkers, ook als jouw winkel gesloten is. Doe dit bijvoorbeeld tijdens de digitale meetings of virtuele koffie momenten. Houd contact met ze en blijf connected hoe het met hen gaat, thuis en met hun familie. Ook zij moeten zich ergens aan vasthouden en daar kan jij een belangrijke rol in spelen.

Voor nu, gun jezelf van tijd tot tijd een moment van bezinning, wees dankbaar voor wat je hebt en heb hoop. Dat is het beste advies wat ik je nu kan geven.

Ik hoop jullie snel in goede gezondheid weer te zien én spreken. Pas goed op jezelf en op elkaar!

Edwin

Delen