Geen vraag te gek
088 973 06 00

Stinkende best

Het gegeven dat zo’n 80% van onze landgenoten dit jaar hun zomervakantie in Nederland doorbrengt, biedt mijns inziens aantrekkelijke perspectieven voor de sportretail.

Sport en spel

Campings en vakantieparken zijn gedurende de hele zomerperiode volgeboekt. Het verblijf op dit soort vakantiebestemmingen zet mensen aan tot actieve vrijetijdsbesteding. Sport en spel zijn dan ook populaire bezigheden.

Ontzorgen

Hoe kan je daar als sportondernemer op anticiperen én van profiteren? Heel simpel. Door contact te leggen met campings, vakantieparken en andere recreatiebedrijven in je omgeving. Maak jouw winkel kenbaar als dé specialist als het gaat om sport, spel, gezond bewegen, actief recreëren en kamperen. Je zult zien dat ondernemers in de recreatiesector graag met jou samenwerken. Om de doodeenvoudige reden dat je hen ontzorgt bij hun streven om het hun gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Handen vol

Wat dat betreft is er eigenlijk niet veel verschil met de sportverenigingen die voor het begin van het nieuwe seizoen staan. In deze tijd hebben ze hun handen vol aan een goede opstart van de sportactiviteiten nadat deze maandenlang hebben stil gelegen. En daarbij komt dat veel clubbestuurders en vrijwilligers zelf op vakantie zijn, waardoor er minder ‘mankracht’ beschikbaar is. Kortom: ze kunnen alle support hard gebruiken.

Spekkoper

Sportretailers die nu hun stinkende best doen om sportclubs en recreatieondernemers in hun omgeving te ontzorgen, zijn spekkoper. Daarvan ben ik overtuigd. Een intensiever contact met verenigingen biedt je bovendien de mogelijkheid om hen erop te attenderen dat leveringen van tenues en materialen weleens vertraagd zouden kunnen zijn. Dat jij dat voor hen in de gaten houdt en zo nodig snel actie onderneemt, zal zeker op prijs worden gesteld.

Delen