Case Bedrijfsadvies: van onzekerheid naar controle

Case Bedrijfsadvies: van onzekerheid naar controle

31 maart 2022

Er zijn momenten waarop een ondernemer behoefte heeft om te sparren. Zo ook deze schoenenondernemer. Hij kwam binnen met de vraag: “Wat is eigenlijk een goed rendement voor mijn type winkel? Ik heb namelijk het gevoel dat ik veel uren maak, maar dat er een beperkt rendement tegenover staat.”

Uit onze ervaring weten we dan dat er meer zaken spelen dan alleen een rendementsvraag. Tijdens dit eerste telefonische gesprek werd dit meer dan duidelijk en kwamen onder andere deze vragen aan de orde:

  • Koop ik wel goed in?
  • Hoe hoog mag de huur eigenlijk zijn?
  • Hoeveel medewerkers heb ik nodig en wat mogen ze verdienen?
  • Hoeveel budget moet ik aanhouden voor de verkoop- en marketingactiviteiten?
  • Wat vind je van de prestatie van mijn webshop?
  • Wie is mijn klant eigenlijk en waar komen ze vandaan?

Allerlei vragen die uiteindelijk het succes van de onderneming, en dus het rendement, bepalen. Daarbij speelt ook de vraag waar je als ondernemer zelf tevreden mee bent. Wil je gewoon lekker werken met daarbij een reële beloning en ook aandacht blijven schenken aan je privéleven? Óf ga je voor het maximale rendement?

Adviestraject

Naar aanleiding van deze vragen bezocht ik samen met de branchespecialist de ondernemer om verder kennis maken. De branchespecialist brengt kennis in vanuit de schoenenbranche en weet precies wat er speelt in de markt. Vervolgens hebben wij een adviestraject voorgesteld waarbij er 3 tot 4 keer per jaar met elkaar gesproken wordt over alle facetten die de ondernemer én onderneming raken. We zijn nu een jaar verder en de resultaten liegen er niet om! Naast een verbetering van het rendement waarbij er ook voor de ondernemer een reële beloning overblijft, heeft de ondernemer veel meer controle over de onderneming. Dit vertaalt zich ook in een betere werk/privé-balans.

Wil je verder doorpraten over de toekomst van je onderneming?

Sta je open om met elkaar op een structurele manier aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op!

Contacteer de adviseur Bel ons
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.