Nieuwe energielabels vanaf 1 maart 2021

Nieuwe energielabels vanaf 1 maart 2021

1 maart 2021

Vanaf 1 maart 2021 krijgen huishoudelijke apparaten wasmachines, was-droogcombinaties, vaatwassers en koel- en vriesapparatuur een nieuw energielabel.

 De indeling van de bekende gekleurde labels wordt veranderd zodat consumenten in de winkel én online sneller kunnen zien hoe hoog of hoe laag het energieverbruik is. De huidige ‘verwarrende en complexe’ categorieën A+, A++ en A+++ worden geschrapt. De Europese Commissie heeft een nieuwe zuinigheidsschaal van A tot en met G vastgesteld. Afhankelijk van het apparaat komen er ook pictogrammen met informatie over bijvoorbeeld waterverbruik of geluidsniveau bij.

Uitgebreide FAQ

Dit betekent dat ondernemers de oude etiketten moeten vervangen voor de nieuwe. Hoe dat precies in zijn werk gaat, dat lees je op de website van Vlehan. Hier staat een uitgebreide FAQ over de nieuwe energielabels.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de nieuwe energielabels? Neem dan contact met ons op via 088-9730600 of mail naar info@inretail.nl

Contacteer de adviseur Bel ons
Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.