Pensioen

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen met 10%

8 december 2022

Pensioenfonds Detailhandel heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 10%.

Werknemersvoorzitter Selma Skalli: “Pensioenfonds Detailhandel werkt de komende jaren aan de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Om te zorgen dat de overgang voor iedereen goed uitpakt, is het van belang reserves aan te houden. Binnen deze bandbreedte is het bestuur daarom tot het besluit gekomen om de pensioenen te verhogen met 10%.”

Meegroeien met de prijzen

De verhoging is bijna gelijk aan de inflatie in Nederland die in de periode van juli 2021 tot juli 2022 op 12,4% uitkwam (CBS-consumentenprijsindex). “Het is belangrijk voor onze deelnemers, dat we de pensioenen in deze onzekere economische tijd kunnen verhogen”, zegt Skalli. “Steeds meer mensen voelen bij de dagelijkse uitgaven de stijgende prijzen in hun portemonnee. Een goed pensioen moet meegroeien met de prijzen. Gelukkig kunnen we daar nu substantieel iets aan doen.”

Over Pensioenfonds Detailhandel

Met 1,3 miljoen pensioendeelnemers en een vermogen van ongeveer 33 miljard euro (peildatum december 2021) is Pensioenfonds Detailhandel een van de grotere pensioenfondsen van Nederland. Het pensioenfonds streeft naar een zo goed mogelijk pensioen tegen zo laag mogelijke kosten en doet dit op een maatschappelijk verantwoorde manier. Pensioenfonds Detailhandel is ervan overtuigd dat verantwoord beleggen niet alleen bijdraagt aan het welzijn van mens en milieu, maar op de lange termijn ook betere rendementen oplevert.

Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.