Voormalig Country Manager H&M start als nieuwe branche coördinator Mode/Schoenen bij INretail

20 februari 2024

1 maart 2024 start Susan Krau, voormalig Country Manager H&M als branche coördinator Mode/Schoenen bij INretail. Susan stelt zichzelf voor in een bericht aan jullie:

“Ik ben heel trots en verheugd dat ik jullie via deze nieuwsbrief mag laten weten dat ik vanaf 1 maart a.s. ga starten als Branche-coördinator Fashion. In deze rol ga ik mij inzetten voor de fashion Retail van Nederland en zal ik er samen met het team alles aan gaan doen om in deze turbulente tijden zoveel mogelijk ondernemers te kunnen ondersteunen.”

Even kort voorstellen… 
Naam: Susan Astrid Krau 
Leeftijd: 49 jaar 
Geboren in: Strijen, Hoeksche Waard 
Huidige woonplaats(en): Oud-Beijerland en Rockanje. 
Thuis: Gelukkig getrouwd met Martin sinds 2014. Mijn man heeft 2 dochters van 26 en 23 jaar. 
Huisdieren: 2 honden, Vizsla’s 

Wat is mijn werkervaring: 
“Tijdens mijn studie Mode & Kleding aan de MTS in Den Haag ben ik stage gaan lopen en met veel plezier blijven werken bij Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en is mijn passie voor de Retail verder ontwikkeld. 

Daarna volgde mijn 26-jarige H&M carrière en werd ik zogezegd het schoolvoorbeeld van interne groei. Ik begon als Sales Advisor, groeide door naar de rol van Store Manager en vervolgde mijn carrière als expat Regional Manager in de VS. Terug in Nederland, na een jaar als Sales Manager, werd ik gevraagd om de Country Manager van H&M Nederland te worden. Een rol die ik 12 jaar met veel plezier & trots heb vervuld. Meerdere dagen in de week was ik in heel het land te vinden, waar ik collega’s in de winkels ontmoette. Door dat nauwe contact kreeg ik veel inspiratie, feedback en ideeën over wat we beter of anders konden doen. Het is dat wat mijn baan als Country Manager extra leuk maakte.  

Om aan de huidige en toekomstige verwachtingen van de klant te kunnen blijven voldoen en bij te blijven in de snelle digitale ontwikkelingen in de wereld, startte H&M een transformatieproces.  Hetzelfde gold voor mij, en na goed nagedacht te hebben, heb ik de beslissing gemaakt om H&M na 26 jaar te verlaten. Ik startte met het ondersteunen van duurzame initiatieven/ start-ups in de textiel & mode industrie, iets wat me veel plezier en energie gaf.”

En nu INretail:  

Maar toen kwam de vacature voor Branche -coördinator Fashion bij INretail voorbij… 

Een fantastische rol in een superleuke organisatie die het verschil wil en kan maken voor de ondernemers in Nederland. Dat kon ik niet voorbij laten gaan. Na een aantal leuke gesprekken over de uitdagingen en de kansen in de industrie en hoe ik mijn kennis en ervaring kan gaan inzetten, zijn we overeengekomen dat ik per 1 maart ga starten. 

Ik hoop snel zoveel mogelijk ondernemers te gaan ontmoeten of spreken, zodat we samen de agenda van INretail voor de branche kunnen neerzetten. Wil je in de tussentijd al iets aan me kwijt? Mail me dan gerust op skrau@inretail.nl

Met vriendelijke fashion groet, 
Susan Krau 

Advies nodig?

Voor juridische vraagstukken, vragen over financiering, hr of andere simpele en complexe kwesties kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Contacteer de adviseur Bel ons
Joyce Verdijk

Joyce Verdijk

Intrapreneur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.