Geen vraag te gek
088 973 06 00

Stap 3 - Digitale winkelstraat

Mooi! Je bent geïnspireerd door het Retail Richting 2030 onderzoek en wilt aan de slag. Op naar 2030. Daar gaan we je mee helpen. Je bent bij de derde stap, de digitale winkelstraat. Hiermee doorloop je de shifts: 7, 8 en 9.

Tegenwoordig reken je nog af bij de kassa, in 2030 is er misschien wel een kassaloze wereld. Bij binnenkomst wordt de klant meteen herkend en met een gepersonaliseerd advies perfect geholpen. Zeker toekomstmuziek, maar de platformen, algortimes en Google worden steeds groter. Technologie wordt onze grootste vriend. Data het codewoord. Hoe ga je mee als ondernemer? Wat zijn jouw logische stappen? Hoe zorg je dat je de klant thuis al kan inspireren? En hoe breng je nieuwe technologie in jouw winkel? 

We gaan aan de slag met stap 3: digitalisering, op naar 2030!

Excursie naar de winkel van de toekomst in Antwerpen
30 september nemen we je mee naar de toekomst! In de ochtend bezoeken we de Retailhub, een belevingsruimte vol winkels van de toekomst. Je kan hier alle nieuwe snufjes zien, testen en raken. Bijvoorbeeld een fullbodyscan die perfect je kledingmaten weet, een koelkast die opvolgt welke voeding op raakt, een robot die je helpt bij het winkelen of projectoren die het lingerieaanbod op een paspop laten zien. Na de lunch maken we een stadswandeling en bezoeken we retailers die het net even anders doen. Ga je mee?

Gratis workshops over online marketing en ondernemen
Leer en luister naar collega-ondernemers en experts. Heel 2030 niet in real life maar in hologram. Laat je inspireren door de beste en mooiste voorbeelden en verhalen. Elke presentatie daagt je uit en laat je aan de slag gaan met een vraagstuk gericht op jouw winkel. Zo zet je meteen stappen.

De volgende workshops staan gepland: 16 september KvK Rotterdam, 23 september KvK Eindhoven, 7 oktober KvK Amsterdam, 21 oktober KvK Arnhem en 11 november KvK Groningen.

Volg de workshop: Wat maakt jouw winkel uniek?!
Als je je online gaat profileren is het belangrijk dat je nadenkt over jouw identiteit en hoe je deze kan overbrengen op jouw klanten.Heb je hier ooit over nagedacht? Tom Kikkert en Harry Bijl (retaildeskundigen en inpirators) gaan je hiermee helpen. Tijdens een actieve avond vol vragen, testen, opdrachten en achtergrondtheorie ga je echt aan de slag met jouw winkel. En je krijgt huiswerk mee dat enTom en Harry na 2 weken telefonisch met je bespreken en je hierop zullen adviseren. 

De volgende workshops staan gepland: 9 september in Amersfoort28 oktober in Zwolle4 november in Haarlem en 25 november in Rotterdam.

Delen