PERSBERICHT

PERSBERICHT: INretail organiseert werkbezoek BBB aan Alkmaar

7 april 2023

Samen met leden, de ondernemersvereniging en het centrummanagement van Alkmaar organiseerde INretail vandaag een werkbezoek voor Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van BBB.

“De sociale factor en impact van al die ondernemers in de binnenstad, zoals hier in Alkmaar, moet veel meer aandacht krijgen in Den Haag. In een stad in de regio gaat het om zoveel meer dat al die winkels met zich meebrengen. Het bindt en het verbindt lokaal in de stad, maar ook burgers in de regio hebben dat nodig. BBB maakt zich sterk voor ondernemers en de rol die ze hebben voor de samenleving,” aldus Van der Plas. “Daarom is het ook belangrijk dat ministers en hun ambtelijke apparaat gaan overleggen over zaken die van nationaal belang zijn en verder gaan dan hun eigen ministerie. Grote maatschappelijke vraagstukken vragen om een integrale aanpak. Er is regie nodig en dan kan je ook pas echt regeren.”

De Alkmaarse ondernemers spraken onder meer over bereikbaarheid en verkeersdrukte in de stad en regio, de druk op het elektriciteitsnet waarover veel meer vooruit gedacht moet worden en ook de veel te hoge huurindexaties werden aangekaart. Ook het bewust leeg laten staan van winkelpanden door eigenaren kwam aan bod. Er zitten perverse prikkels achter die niet goed zijn voor een binnenstad. INretail gaat naar aanleiding van dit werkbezoek in vervolgoverleg met de beleidsadviseurs van BBB om werk te maken van de besproken punten. 

Onder meer via werkbezoeken met Tweede Kamerleden, zoals vandaag in Alkmaar, laat INretail zien wat nodig is voor aantrekkelijke binnensteden en dorpskernen en vertellen ondernemers over hun ervaringen. Uit Alkmaar deden Passo Mode, Twin Life en Mulder Schoenen mee aan het gesprek, net als de burgemeester, de centrummanager en de voorzitter van Ondernemend Alkmaar. Jan Meerman van INretail was gespreksleider.  

Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.