Geen vraag te gek
088 973 06 00

Woontrends

Hoe de tijd waarin we leven van invloed is op onze inrichting
Woontrends
Hoe de tijd waarin we leven van invloed is op de woontrends

Beurzen bezoeken, inkopen, de winkel stylen, consumenten adviseren

Allemaal momenten dat jij de laatste woontrends en meest populaire woonstijlen wil kennen. Samen met Aafje Nijman doet INretail onderzoek naar trends in de maatschappij en vertaalt deze naar concrete woontrends. Welke materialen, kleuren, vormen en designs hoort bij welke trend? Je ontdekt het op deze pagina!

Wil je meer weten over (de toepassing van) de trends? Neem contact met mij op en we gaan samen aan de slag! 

Contactpersoon
Zo lees je de trends

Op basis van (inter)nationale beursbezoeken, het nieuws, opiniestukken en lezingen van experts wordt een beeld geschetst van de tijd waarin we leven: de tijdsgeest. Deze informatie wordt verzameld, geclusterd en geplot op de chain of colour. Hierdoor ontstaat een beeld van wat er gebeurt, waar de consument behoefte aan heeft en waarom deze behoefte ontstaat; de waardetrends. Deze informatie leidt uiteindelijk tot kleur-, materiaalgebruik en vormgeving; de stijltrends

WOONTRENDS 2022

WOONTRENDS 2021

Tijdgeest 2021

De coronacrisis maakt zichtbaar hoe belangrijk menselijkheid en compassie is. Maar ook het nemen van onze verantwoordelijkheid voor het milieu wordt hierdoor aangewakkerd...

Lees meer 

Waardetrends 2021

Uit de tijdgeest CHANGE REACTION zijn vier waardetrends naar voren gekomen: BE MANKIND, REVISE THE MORAL, PICK YOUR CHERRIES en TAKE A STAND.

Lees meer

WOONTRENDS 2020

ONDERNEMERS OVER WOONTRENDS IN 2020

Over de trendpresentatie: "Als je wonen leuk vindt, is het goed om naar deze bijeenkomst te gaan. Ons vak is kleur en vorm en trend en het is goed om te weten of je op het goede spoor zit." - Martine Roobol (Roobol)
" Ik was totaal onder de indruk van de gehele workshop, vooral de presentatie en jouw gastvrijheid." - Filliz Yilmaz (Pruijsen Parket)

Over de trendwaaier: "Heel handig, je kan er gelijk mee aan de slag in je showroom!" - Nicole Fleuren-Loomans (Loomans Keukens)
"Leuk! Ik heb hem al gebruikt om een klant een richting aan te geven." - Shireen van den Hater - de Winter (Willemsen Wonen)