Ramkraken, vandalisme en inbraak

Om ramkraken, vandalisme en inbraak te voorkomen zetten we graag een aantal tips op een rij.

  • Inbrekers en vandalen zijn bang om betrapt te worden. Een buitenlamp met een bewegingssensor en beveiligingscamera’s zetten hen in de spotlights. Daar houden ze niet van. 
  • Minder contant geld, en dus minder potentiële buit in de kassa, betekent minder kans op overvallen. Maar ook een kleinere kans op vals geld en derving. De opmars van contactloos betalen vergroot de veiligheid nog verder, omdat dit het makkelijker maakt om kleine bedragen te pinnen. 
  • Een alarmsysteem, beveiligingscamera’s, mistgenerators en/of een overvalknop spelen een rol in de beveiliging van je winkel en de veiligheid van je medewerkers. 
  • Inbrekers bereiden zich voor en observeren je winkel en de straat. Is het duidelijk zichtbaar dat inbreken bij jouw winkel kansloos is? Camera’s zichtbaar gemonteerd en een sticker op de deur? 
  • Ongeveer 40% van winkeldiefstal wordt veroorzaakt door eigen medewerkers. Sluit dit niet uit en wees alert. 
  • Overleg met de gemeente om gezamenlijk maatregelen te treffen in het winkelgebied. Denk hierbij aan straatmeubilair slim plaatsen om ramkrakers te hinderen en deugdelijke straatverlichting. Is er een winkeliersvereniging actief? Betrek deze hier dan ook bij. 
Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.