Kies en je wordt gekozen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Aan het eind van elk jaar maak ik altijd de balans op: hoe is het zakelijk en privé gegaan? Wat zou ik anders, minder en of beter willen doen? En waar ga ik komend jaar dan mee aan de slag? Die vragen helpen mij om keuzes te maken. Welke keuzes maak jij?

Terug-…

Als ik terugkijk op 2017, waar ik het eerste jaar als regioadviseur bij INretail werkzaam was, dan springen de gesprekken met jullie, de ondernemers er bovenuit. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. Met name de stadsafari in Zwolle is een dag die mij is bijgebleven. Samen met 20 ondernemers op stap onder de bezielende leiding van onze Harry Bijl (schrijver van Hoera, Ik heb een winkel!). Waar de dag begon met met: ‘’ik had eigenlijk geen tijd, geen zin, wat beters te doen en ik ga na de lunch weer terug naar de winkel’’, sloeg die houding en sfeer na de eerste uurtjes om naar: ‘’wat een waardevolle en inspirerende dag, echt goed om andere ondernemers (uit andere branches en regio’s) te spreken, en dat moeten we snel weer doen''. 

… en vooruit kijken!

En daar ligt voor mij meteen een uitdaging voor 2018: hoe krijg ik jou als ondernemer zo ver dat je tijd maakt om nieuwe dingen te doen en te ervaren? Zodat je andere ondernemers ontmoet en spreekt. Dat je erachter komt dat je niet alleen staat in je uitdagingen en tegenslagen. Samen kun je sparren over thema’s die ondernemers dagelijks bezighouden. Leer van- en inspireer elkaar en maak uiteindelijk ook keuzes. Want wie gekozen wil worden, moet zelf kiezen.    

Op naar 2018

Ik ga het jullie gewoon vragen in 2018. Welke keuzes ga jij maken voor volgend jaar? Wat gaan we samen beter doen? Naar welke stad gaan we op Stadsafari? Welke successen ga jij delen met de Noord-Oost groep op Facebook? Wat ga jij écht anders doen in plaats van het ‘doe maar gewoon normaal, dan doe je het al gek genoeg’? Ik denk er graag over mee!

Het Noord-Oosten is het gebied met de mooiste ondernemingen: deel dat met elkaar en gebruik elkaar om de dingen anders, dan wel beter te doen. Ik wens jou de laatste weken van het jaar veel omzet toe en een gezond en succesvol 2018, zowel zakelijk als privé.

Ton van de Hee

Hoera, ik heb een winkel!

 

Tags
Contactpersoon
Ton van de Hee
Ton van de Hee
Regioadviseur Drenthe, Overijssel, Flevoland en Groningen
06 40 851 470

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen

  Nieuws
  vrijdag, 16 februari 2018
  Een bezoek brengen aan een winkel voelt voor mij altijd als: ‘Hoera, ik mag op ontdekkingstocht!’ In winkels gebeurt er namelijk altijd iets. Een nieuwe collectie, een verandering of de leuke mensen die er werken. Ik hou daarvan!
  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen
 • open

  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen

  Nieuws
  dinsdag, 13 februari 2018
  De persoonlijke situatie van werknemers kan invloed hebben op hun functioneren, bijvoorbeeld als ze zorgen hebben. Als werkgever kun je te maken krijgen met werknemers die financiële problemen hebben, of die de (zware) taak van mantelzorger hebben.
  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen
 • open

  Hoera, het boek loopt lekker!

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Op 11 december lag er een dik pak sneeuw en de barre weersomstandigheden dwongen ons om de boeklancering van het boek ‘Hoera ik heb een winkel’ te cancelen. Nu, dik zes weken later, kunnen we er wel een beetje om lachen. Al meer dan 1100 exemplaren kregen een nieuw baasje.
  Hoera, het boek loopt lekker!
 • open

  Cijfers liegen niet

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Ik merk elke dag weer dat het sturen op cijfers voor ondernemers cruciaal is. Helaas kom ik alleen nog te veel ondernemers tegen die nog aan het wachten zijn op de jaarcijfers en nog niet weten wat het resultaat was over 2017. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
  Cijfers liegen niet

Gerelateerd aan dit artikel

Delen