Kies en je wordt gekozen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Aan het eind van elk jaar maak ik altijd de balans op: hoe is het zakelijk en privé gegaan? Wat zou ik anders, minder en of beter willen doen? En waar ga ik komend jaar dan mee aan de slag? Die vragen helpen mij om keuzes te maken. Welke keuzes maak jij?

Terug-…

Als ik terugkijk op 2017, waar ik het eerste jaar als regioadviseur bij INretail werkzaam was, dan springen de gesprekken met jullie, de ondernemers er bovenuit. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. Met name de stadsafari in Zwolle is een dag die mij is bijgebleven. Samen met 20 ondernemers op stap onder de bezielende leiding van onze Harry Bijl (schrijver van Hoera, Ik heb een winkel!). Waar de dag begon met met: ‘’ik had eigenlijk geen tijd, geen zin, wat beters te doen en ik ga na de lunch weer terug naar de winkel’’, sloeg die houding en sfeer na de eerste uurtjes om naar: ‘’wat een waardevolle en inspirerende dag, echt goed om andere ondernemers (uit andere branches en regio’s) te spreken, en dat moeten we snel weer doen''. 

… en vooruit kijken!

En daar ligt voor mij meteen een uitdaging voor 2018: hoe krijg ik jou als ondernemer zo ver dat je tijd maakt om nieuwe dingen te doen en te ervaren? Zodat je andere ondernemers ontmoet en spreekt. Dat je erachter komt dat je niet alleen staat in je uitdagingen en tegenslagen. Samen kun je sparren over thema’s die ondernemers dagelijks bezighouden. Leer van- en inspireer elkaar en maak uiteindelijk ook keuzes. Want wie gekozen wil worden, moet zelf kiezen.    

Op naar 2018

Ik ga het jullie gewoon vragen in 2018. Welke keuzes ga jij maken voor volgend jaar? Wat gaan we samen beter doen? Naar welke stad gaan we op Stadsafari? Welke successen ga jij delen met de Noord-Oost groep op Facebook? Wat ga jij écht anders doen in plaats van het ‘doe maar gewoon normaal, dan doe je het al gek genoeg’? Ik denk er graag over mee!

Het Noord-Oosten is het gebied met de mooiste ondernemingen: deel dat met elkaar en gebruik elkaar om de dingen anders, dan wel beter te doen. Ik wens jou de laatste weken van het jaar veel omzet toe en een gezond en succesvol 2018, zowel zakelijk als privé.

Ton van de Hee

Hoera, ik heb een winkel!

 

Tags

Recent nieuws

 • open

  Status cao-onderhandelingen

  Nieuws
  Vandaag, 23 mei 2018
  Op 18 mei onderhandelden werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op 4 juni is een volgende ronde gepland, waarbij INretail de leden vertegenwoordigt in de gesprekken met vakbonden De Unie, CNV en Vakbond AVV.
  Status cao-onderhandelingen
 • open

  Van emotie kun je niet eten

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Het valt niet te ontkennen. Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse schoenenbranche ronduit slecht. Met name voor de fysieke winkels. Toch verbaas ik mij over de paniekreacties, vooral van leverancierszijde.
  Van emotie kun je niet eten
 • open

  Paniekvoetbal brengt niets

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Nu de voetbalcompetities ten einde lopen, merk ik dat er vaak sprake is van een hoop ‘gedoe’. Met name in plaatsen en regio’s met betaalde voetbalclubs of op hoog niveau spelende amateurverenigingen die in het voorbije seizoen onder de maat hebben gepresteerd en daardoor zelfs degraderen.
  Paniekvoetbal brengt niets
 • open

  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

  Nieuws
  vrijdag, 18 mei 2018
  Door de inzet van technologie kan een klein project al snel een impactvolle beweging worden. Dankzij de technologische mogelijkheden ontstaat er in een hoog tempo een krachtige nieuwe economie, genaamd de afroep economie.
  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

Gerelateerd aan dit artikel

Delen