Kies en je wordt gekozen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Aan het eind van elk jaar maak ik altijd de balans op: hoe is het zakelijk en privé gegaan? Wat zou ik anders, minder en of beter willen doen? En waar ga ik komend jaar dan mee aan de slag? Die vragen helpen mij om keuzes te maken. Welke keuzes maak jij?

Terug-…

Als ik terugkijk op 2017, waar ik het eerste jaar als regioadviseur bij INretail werkzaam was, dan springen de gesprekken met jullie, de ondernemers er bovenuit. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. Met name de stadsafari in Zwolle is een dag die mij is bijgebleven. Samen met 20 ondernemers op stap onder de bezielende leiding van onze Harry Bijl (schrijver van Hoera, Ik heb een winkel!). Waar de dag begon met met: ‘’ik had eigenlijk geen tijd, geen zin, wat beters te doen en ik ga na de lunch weer terug naar de winkel’’, sloeg die houding en sfeer na de eerste uurtjes om naar: ‘’wat een waardevolle en inspirerende dag, echt goed om andere ondernemers (uit andere branches en regio’s) te spreken, en dat moeten we snel weer doen''. 

… en vooruit kijken!

En daar ligt voor mij meteen een uitdaging voor 2018: hoe krijg ik jou als ondernemer zo ver dat je tijd maakt om nieuwe dingen te doen en te ervaren? Zodat je andere ondernemers ontmoet en spreekt. Dat je erachter komt dat je niet alleen staat in je uitdagingen en tegenslagen. Samen kun je sparren over thema’s die ondernemers dagelijks bezighouden. Leer van- en inspireer elkaar en maak uiteindelijk ook keuzes. Want wie gekozen wil worden, moet zelf kiezen.    

Op naar 2018

Ik ga het jullie gewoon vragen in 2018. Welke keuzes ga jij maken voor volgend jaar? Wat gaan we samen beter doen? Naar welke stad gaan we op Stadsafari? Welke successen ga jij delen met de Noord-Oost groep op Facebook? Wat ga jij écht anders doen in plaats van het ‘doe maar gewoon normaal, dan doe je het al gek genoeg’? Ik denk er graag over mee!

Het Noord-Oosten is het gebied met de mooiste ondernemingen: deel dat met elkaar en gebruik elkaar om de dingen anders, dan wel beter te doen. Ik wens jou de laatste weken van het jaar veel omzet toe en een gezond en succesvol 2018, zowel zakelijk als privé.

Ton van de Hee

Hoera, ik heb een winkel!

 

Tags
Contactpersoon
Ton van de Hee
Ton van de Hee
Regioadviseur Drenthe, Overijssel, Flevoland en Groningen
06 40 851 470

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  

  Nieuws
  donderdag, 7 december 2017
  Deze week werden de awards voor ‘De Beste Kerstshow van Nederland’ uitgereikt. Het was een feestje om daar deelgenoot van te zijn. In de inspiratievolle kerstshowroom van importeur Edelman werden de 52 genomineerde bedrijven welkom geheten, onthaald op een heerlijk buffet en klonken de glazen.
  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  
 • open

  Een jaar vol kleine en grote successen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  ​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.
  Een jaar vol kleine en grote successen
 • open

  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Vandaag maakte het Pensioenfonds Detailhandel in een persbericht bekend dat de pensioenopbouw voor werknemers in de sector wonen wordt overgenomen door het Pensioenfonds Detailhandel.
  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel
 • open

  Column: Bedankt!

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  En dan is 2017 alweer bijna voorbij.
  Column: Bedankt!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen