9 januari 2024: Bureau Opruimdag

2 januari 2024

Laten we het nieuwe jaar op kantoor of in je winkel met een schone lei beginnen. En hoe kan dat nou beter dan met een opgeruimd bureau? Het is niet voor niks op dinsdag 9 januari Bureau Opruimdag. Tijd om die handen uit de mouwen te steken en afstand te doen van overbodige spullen en een chaos aan papieren. Een goed georganiseerd bureau, zorgt namelijk voor een georganiseerd hoofd. Het is bewezen dat als je werkplek opgeruimd is, je je beter kan concentreren en dus productiever bent!

Aan de slag

  • Maak opruimen leuk. Organiseer bijvoorbeeld samen met je team op 9 januari een opruimuurtje. Samen is alles leuker!
  • Zorg dat je aan het eind van elke werkdag even kort opruimt. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt en zet spullen terug op de plek waar ze horen, in de kast of in de vaatwasser bijvoorbeeld.
  • Meerdere afvalbakken per ruimte geven een rommelig effect. Zorg binnen je bedrijf voor één centrale plek met gescheiden afvalbakken. Duurzamer én ook nog goed voor de beweging.
  • Geef spullen een vaste plek. Als spullen een vaste plek hebben maakt dit het voor iedereen in je kantoor of winkel gemakkelijker om dingen te vinden, maar ook om op te ruimen.
  • Heb je als bedrijf een schoonmaakploeg? Zij kunnen veel beter schoonmaken bij lege werkbladen of een lege balie. Dat is dus veel hygiënischer.
Sanne de Graaf

Sanne de Graaf

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.