cbw erkend aanbetalingsregeling

Dit zijn de 3 meest gestelde vragen aan Ondernemersservice

11 juli 2023

Iedere maand deelt Daniëlle van Voorst – adviseur Ondernemersservice bij INretail – de meest gestelde vragen die telefonisch, via mail en via de chat gesteld zijn door andere retailondernemers zoals jij. Natuurlijk delen we ook de antwoorden op die vragen.

Welke regels gelden voor de bestaande wettelijke verlofvormen?

Omdat we de afgelopen periode veel vragen kregen over wettelijke verlofvormen hebben we een praktisch overzicht gemaakt waar alle vormen kort en bondig benoemd en uitgelegd worden. Wil je meer weten over de verlofvormen? Lees dan onderstaand artikel. Hier worden alle vormen één voor één helder uitgelegd.

Lees het artikel

Welke regels gelden voor doorwerken na AOW?

In de cao is opgenomen dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt als de medewerker de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Omdat de medewerker de AOW leeftijd bereikt is er geen recht op transitievergoeding. Willen beide partijen graag door? Beëindig dan het bestaande dienstverband en ga een nieuw contract aan. Je mag 6 tijdelijke contracten in 4 jaar aanbieden. Ook geldt een doorbetalingsplicht bij ziekte van slechts 6 weken. Let op: een nieuwe proeftijd opnemen mag niet.

Klik hier voor meer informatie

Op vakantie tijdens ziekte; wat zijn de regels?

Als de medewerker ziek is bouwt deze 100% verlofrecht op. Het is belangrijk dat de medewerker verlof opneemt. Als de werknemer ziek is, is het van belang dat de bedrijfsarts goedkeuring geeft voor een eventuele vakantie; deze moet beoordelen of een vakantie de re-integratie niet belemmert. Ook als deze goedkeuring er is, moet de medewerker een verlofaanvraag indienen bij de werkgever. Het is belangrijk dat je deze goedkeurt onder de voorwaarde dat je de dagen gaat afschrijven. Als de medewerker het hier dan niet mee eens is, kun je de aanvraag afwijzen. Let op: er is veel rechtspraak waarin de werkgever aan het kortste eind trok als bovenstaande niet goed nageleefd werd. 

Meer weten?

Lees alles over vakantiedagen
Daniëlle van Voorst

Daniëlle van Voorst

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.