Stageplekken voor mbo en hbo studenten gezocht!

6 december 2023

2024 gaat alweer bijna van start. Een nieuw jaar met weer nieuwe uitdagingen. Maar voor veel studenten ook een start van een stageperiode. Voor de mbo 4 opleiding e-commerce specialist en voor de hbo opleiding Digital Driven Business en Applied AI worden leerbedrijven en stageopdrachten gezocht.

MBO

Leerbedrijven gezocht voor de opleiding e-commerce specialist

Afgelopen jaar zijn er 30 mbo scholen gestart met de mbo 4 opleiding e-commerce specialist. Dit is een nieuwe opleiding die gericht is op e-commerce, ofwel online verkoop. De student richt zich op de sales op het eigen platform, technische platformkennis (CMS/PIM) en (online) marketing. Ook de functionaliteiten van de shop (product ownership) komen voorbij in deze opleiding.

Hiervoor zoeken studenten nog leerbedrijven in de retail. Het gaat om de periode maart 2024 tot juni 2024.

Interesse?

Zie je als erkend leerbedrijf hierin mogelijkheden binnen jouw E-commerce, sales- en of marketingafdeling? Vraag dan een uitbreiding aan via MijnSBB (s-bb.nl). Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Om leerbedrijf voor deze studenten te worden moet je eerst een erkenning aanvragen bij S-BB. Dit kan via: https://www.s-bb.nl/bedrijven/leerbedrijf-worden/. Een adviseur van het SBB neemt binnen tien werkdagen contact met je op voor een afspraak.

HBO

Stageopdrachten gezocht voor de opleidingen Digital Driven Business en Applied AI

Tijdens de opleiding Digital Driven Business leren studenten om data en opkomende digitale technologieën om te zetten in concrete acties die business value genereren. Het is een multidisciplinair programma, voortbouwend op inzichten uit de vakgebieden data/ICT en marketing/business. Bij Applied AI leren studenten hoe je AI-oplossingen ontwikkelt waarbij ze rekening houden met het gebruik, de impact van hun oplossing op de omgeving waarin het wordt geïmplementeerd.

Voor beiden opleidingen zoeken studenten stageopdrachten voor de periode februari 2024 – juni 2024.

Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Efficiëntere personeelsplanning o.b.v. bezettingsbehoeftes
 • Verbetering van de inkoopmodellen
 • Ontwikkelen van een chatbot
 • Hyperpersonalisatie
 • Verbeteren van gebruikerservaring bij het online zoeken van producten
 • Met AI de merkbeleving persoonlijker maken
 • Verbeteren vraagvoorspelling ten behoeve van conversie optimalisatie
 • Opzetten dynamisch prijssysteem

Interesse?

Kun jij wel een frisse, datagedreven kijk op je organisatie gebruiken van studenten? Stuur dan een mail naar info@retailinsiders.nl en geef aan waar je behoefte ligt.

Goed om te weten

 • Sinds 2023 hebben mbo en hbo studenten die stage lopen in mode- sport – schoen- woon en tuinwinkels recht op een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand. Dit hebben de sociale partners in CAO retail non food afgesproken.
 • Stagiaires die in deeltijd stagelopen, ontvangen de stagevergoeding naar rato van de omvang van de stage.
 • Stagiaires die een snuffelstage doen, ontvangen geen stagevergoeding.
Dorien Krassenberg

Dorien Krassenberg

Beleidsadviseur onderwijs

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.