Terugblik op onze trendlezing 2025

17 april 2024

Room for Change

Maandag 8 april hebben we ons trendrapport gedeeld met onze leden. We mochten ruim 145 ondernemers ontvangen. Ondernemers én medewerkers van inkoop en styling afdelingen. Veel bekende gezichten, zij volgen onze trendlezingen al jaren op een rij. Maar ik was ook onder de indruk van het aantal nieuwe gezichten.  

De aanwezigen werden meegenomen in de achtergronden van de woontrends. De tijdgeest, wat gebeurt er in de wereld en welke invloed heeft dat op wat klanten beweegt. Waarom ze behoefte hebben aan bepaalde producten en of kleuren in hun interieur. Waarom ze graag juist deze aankoop doen en daar blij van worden. 

Ik heb na de lezing veel ondernemers gesproken. Zij kunnen direct aan de slag met de verzamelde informatie. Dat geldt voor inkoop- en stylingactiviteiten voor hun winkel en hun website. Fijn dat uitgekeken wordt naar ons jaarlijks trendrapport. Vooral gewaardeerd zijn de beelden waarin de trends vertaald worden, zie onze moodboards. Ook kennis over de context en de uiteindelijke kleurpaletten die hieruit voortkomen bieden veel inspiratie. 

Ik moet toegeven dat een 1,5 uur durende lezing een hele zit is maar de aanwezigen geven aan dat de duur van de presentatie precies goed is zo. 

Ben je benieuwd naar een uitgebreid verslag, lees dan ons persbericht: Woontrends 2025 biedt retailers focus

Anna Hutten

Anna Hutten

Brancheadviseur wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.