Voorraadvergoeding

Voorraadvergoeding

22 december 2020

18 december jl. heeft de Rijksoverheid besloten tot toekenning van een eenmalige opslag: De Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). De VGL is geregeld als een toevoeging op de TVL.

INretail heeft sinds de aankondiging van de verplichte sluiting van de winkels intensief gelobbyd voor compensatie van de voorraad. Wij gaan daar nog mee door, omdat we deze regeling niet passend vinden voor onze branches.

Aanvragen voorraadvergoeding

Verplicht gesloten non-food detailhandel krijgen 1 keer een opslag bovenop de TVL subsidie. Deze steun is bedoeld om te helpen met de kosten van (kerst)voorraad die niet meer verkocht kan worden. Ondernemers die al TVL Q4 2020 hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Er volgt een extra betaling zodra de opslag in het systeem is ingeregeld. Ga je het nog aanvragen? Als jouw SBI-code in aanmerking komt, dan kom je automatisch in aanmerking voor de opslag. Alle SBI-codes zijn hier te raadplegen: Eenmalige opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) | RVO.nl | Rijksdienst

Hoogte vergoeding

Voor de VGD telt RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) bij het percentage vaste lasten een opslag van 5,6% op. Omdat de TVL minstens 50% van de vaste lasten vergoedt en maximaal 70%, komt de VGD neer op minstens 2,8% extra subsidie. Het maximumbedrag van de TVL is € 90.000. Het maximumbedrag van de VGD is € 20.160. Een verplicht gesloten non-food detailhandel kan maximaal € 110.160 ontvangen. Gesloten non-food detailhandel ondernemingen die zich tussen 29 februari en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het Handelsregister, ontvangen een vaste opslag van € 101.

Klik hier voor rekenvoorbeelden
Margriet Baan

Margriet Baan

Manager dienstverlening

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.