Persbericht

PERSBERICHT: INretail start petitie voor winkels veilig open

4 februari 2021

INretail is een petitie gestart om de boodschap kracht bij te zetten dat winkels veilig open kunnen. De brancheorganisatie wil meer dan honderdduizend handtekeningen verzamelen en roept op om via de petitie www.retailmoetopen.petities.nl te ondertekenen. Duizenden steunbetuigingen zijn al binnen.

Maatschappelijke kaalslag

Momenteel is er sprake van 56.000 winkels die al maanden getroffen worden winkelsluitingen en andere beperkingen. Alleen door echte omzet te realiseren, kunnen ze overleven. Winkels die omvallen betekenen niet alleen een kaalslag in de winkelstraten, maar ook een verarming van het lokale culturele en verenigingsleven. Via sponsoring en bijdragen in natura wordt in belangrijke mate op ondernemerssteun geleund.

Uit onderzoek bleek al eerder dat de maatschappelijke bijdragen van bedrijven tot 100 medewerkers een economische waarde vertegenwoordigen van ruim 1 miljard euro.

Grootste werkgever

Winkels zijn de grootste werkgever in dorps- en stadscentra, maar missen nu iedere week 700 miljoen euro omzet. Daardoor staat de toekomst van duizenden winkels in wijken, dorpen en steden op het spel. Voor INretail de reden om met de petitie het belang van winkels extra onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.  

Teken hier de petitie

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.