PERSBERICHT

PERSBERICHT: “Haal geopende winkels uit de TVL regeling”

17 december 2020

Koninklijke INretail adviseert het kabinet om vanaf de lockdown datum de TVL-regeling alleen te laten gelden voor winkels die gesloten zijn.

Door de foodsector en andere open winkels uit de rekenmethode te halen, stijgt de maximale tegemoetkoming in vaste lasten naar 21%. Nu is het maximale percentage 15%. “Dit is direct een extra steun in de rug voor gedupeerde ondernemers en vraagt geen grote aanpassingen voor de overheid.”

NOW 3 flexibeler

De koepelorganisatie roept ook op tot versoepeling van de NOW 3 regeling. “Ondernemers die de regeling hebben aangevraagd, zijn door de plotselinge lockdown in een heel andere situatie beland. Veel ondernemers willen de regeling nu over een ander tijdvak laten lopen. Vanwege de nieuwe situatie sinds de lockdown geldt dat ook voor een al ingediende aanvraag.” 

Snel duidelijkheid

INretail vindt dat ondernemers die met hoge kerstvoorraden zitten naar behoren schadeloos moeten worden gesteld. “Juist in de decemberperiode zijn heel veel artikelen op de feestdagen afgestemd. Die blijven onverkocht en worden in januari afgeschreven. Het kabinet moet hierover snel duidelijkheid geven. De stress onder winkeliers die niets mogen verkopen, is enorm.”

Voordeur file

INretail blijft knokken voor het ophalen van een bestelling bij de winkeldeur. Het is een oplossing voor veel mkb-ondernemers, het helpt het overbelaste onlinekanaal en is prettig voor de consument.

“Regel die mogelijkheid. Nu vult de bezorgsector woonwijken met massa’s busjes. Met afhalen bij de winkeldeur voorkom je file bij de voordeur van de consument. Als je in de supermarkt je boodschappen doet, kan je bij de buren meteen je vooraf bestelde en betaalde pakketje ophalen op het afgesproken tijdstip. Die tien stappen zijn geen extra bewegingen en dit kan echt veilig.”

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.