PERSBERICHT

PERSBERICHT: INretail Academy: overzicht in (gratis) opleidingen aanbod

7 april 2022

Met de lancering van de INretail Academy (www.inretailacademy.nl) is het enorme aanbod van opleidingen en trainingen voor werkgevers en hun medewerkers in de branche vanaf deze maand veel overzichtelijker gemaakt. Met INretailAcademy.nl is een verzamelplaats gecreëerd voor leerkansen die vaak gratis of met korting kunnen worden gevolgd. INretail verwacht komende maand al een hausse aan bezoeken aan de site. 

Relevant voor ieders toekomst

“Zo’n toegankelijke verzamelplaats is relevant voor werkgevers, het team en ieders toekomst,” vindt Dorien Krassenberg van INretail. “Uit een recente peiling onder werkgevers in de branche blijkt dat 65% werken aan vaardigheden en opleiden stimuleert. Maar tegelijk ontbrak het nog steeds aan een goed overzicht van het aanbod waaruit je kan kiezen. Met de INretail Academy lossen we dat op en maken we het iedereen die een leerwens heeft makkelijk.” 

Breed en gevarieerd aanbod

Het aanbod van opleidingspartners werd gegroepeerd rond dertien themagebieden, die aangeklikt kunnen worden om het complete aanbod te zien. Het totale pakket aan mogelijkheden is enorm divers en varieert van trainingen rond digitale vaardigheden en cursus veilig werken, tot opleidingen leiding geven of logistiek. In de INretail Academy wordt samengewerkt met Detex Opleidingen, OVD Opleidingen, Skills Town, Van Kraay Educatie en E-academy.org.

Gratis € 1000 leerbudget 

INretailAcademy.nl is vanaf 6 april actief en dat is ruim op tijd om kans te maken op gratis opleidingsmogelijkheden. De rijksoverheid is promotor van het blijven leren en ontwikkelen tijdens een loopbaan. Zij heeft daarom zogenaamd STAP-budget gereserveerd dat voor alle geïnteresseerden op 1 mei beschikbaar komt. Iedereen die werkt en een opleidingswens heeft, kan er gebruik van maken. Zo wordt het mogelijk gratis een cursus, opleiding of training te volgen. 

Werkplezier

Samen met de opleidingspartners die het aanbod hebben geleverd voor de INretail Academy wil de brancheorganisatie het doorleren en werken aan vaardigheden actief stimuleren. De veranderingen in de retail, in klantengedrag en in  digitalisering gaan altijd door. Daarom is het belangrijk dat medewerkers èn werkgevers zich blijven ontwikkelen en aansluiting houden op kennis en vaardigheden die nodig zijn om ook in de toekomst met plezier te blijven werken. 

Naar de INretail Academy

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.